La Medalla d'Or de l'Acadèmia d'Arts Escèniques reconeix "als xiquets espectadors" de l'Escalante

L'Escalante, projecte teatral de la Diputació de Valencia, ha rebut la Medalla d'Or de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya per la seua trajectòria i impuls a les arts escèniques dirigides a la infància i la joventut
DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA
Publicado: martes, 28 noviembre 2023 17:07

   VALÈNCIA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Escalante, projecte teatral de la Diputació de Valencia, ha rebut la Medalla d'Or de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya per la seua trajectòria i impuls a les arts escèniques dirigides a la infància i la joventut. És "un reconeixement a tot el sector teatral valencià, al públic en general i molt especialment a eixos xiquets espectadors".

   Així ho ha assegurat la diputada provincial de Teatres i Joventut, Rocío Gil, qui, al costat de la directora i coordinadora artística de l'Escalante, Marylène Albentosa, ha arreplegat el guardó en una gala celebrada a l'Hotel Wellington de Madrid que ha reunit les sales i rostres més destacats de l'escena nacional.

   L'Acadèmia de les Arts Escèniques ha atorgat les seues Medalles d'Or de 2023 a les institucions que, amb el seu treball i recorregut, han exercit un paper essencial en la divulgació i dignificació de les arts escèniques. A més de l'Escalante, la màxima distinció també l'han rebut la Fira del Circ Trapezi de Reus, el Teatre Sant Pol de Madrid, el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, el Teatre Arriaga Antzokia de Bilbao i el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

   "Gràcies per aquest reconeixement a quasi 40 anys de treball en els quals hem anat de la mà del sector de les arts escèniques per a acostar el teatre al públic des de la infància. És un reconeixement a tot el sector teatral valencià, al públic en general i molt especialment a eixos xiquets espectadors que cada dia se senten amb nosaltres", va apuntar la diputada provincial després d'arreplegar la medalla de mans de la delegada de Cultura, Turisme i Esport de l'Ajuntament de Madrid, Marta Rivera de la Cruz.

   Així mateix, Gil va afegir que la corporació provincial "sempre ha cregut en aquesta iniciativa que cada any arriba a 15.000 escolars, i la intenció és que la nostra proposta teatral cada dia arribe a més xiquets i joves de la província de Valencia".

   Per la seua banda, la directora Marylène Albentosa va subratllar que "aquest és un premi per a totes les persones que són de la família Escalante des que es va fundar fa 38 anys".

   En aquest sentit, va destacar que "són moltes les persones que senten aquest projecte com a propi i l'esforç de cadascuna d'elles és el que ha fet possible aquest projecte, així que gràcies a els qui van creure a l'Escalante i a tot l'equip que cada dia ho fa possible".

   Des de la seua engegada fa 38 anys, l'objectiu de l'Escalante és acostar el teatre, la dansa i el circ a la infància i la joventut tant a través de les funcions escolars, amb uns 15.000 alumnes cada any, com de les familiars, que li porten a oferir una destacada oferta d'oci familiar en la ciutat.

ALTRES GUARDONS

   La "qualitat de la seua proposta, temporada a temporada, s'ha traduït en diversos reconeixements als quals, el 2023, s'uneix la Medalla d'Or", subratllen els responsables del projecte cultural.

   El 1994, la sala va rebre la Medalla de Plata al Mèrit de les Belles arts del Ministeri de Cultura; el 1995, el Premi Extraordinari de la Crítica de l'Associació de Circs Teatrals de València; en el 2000 va aconseguir la Menció Especial de FETEN de Gijón, i en 2009, el Premi Nacional de Teatre d'ASSITEJ Espanya a la trajectòria.

   Així mateix, les seues produccions pròpies, creades per companyies valencianes, compten amb desenes de guardons dels Premis FETEN, Premis MAX i dels Premis de les Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) en diferents categories, entre elles a Millor Espectacle ('Rebel·va embolicar' en 2021, 'YOLO' en 2019, 'L'aneguet roig' en 2016, 'Escapa't amb mi, monstre' en 2007, 'Momo' en 2004, 'El Mag d'Oz' en 2002).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià