Més de 150 joves del Regne Unit, Guatemala, Amèrica del Nord i Singapur arriben a Espanya per a entrenar amb LaLiga

Més de 150 joves del Regne Unit, Guatemala, Amèrica del Nord i Singapur arriben a Espanya per a entrenar amb LaLiga
LALIGA
Publicado: martes, 5 diciembre 2023 15:13

   MADRID, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   Més de 150 jóvens talents de països com el Regne Unit, Guatemala, Singapur, els Estats Units o el Canadà han realitzat immersions intensives d'aprenentatge aquest novembre al Centre ESC LaLiga & NBA.

   El programa LaLiga Training Stages, estades d'alt rendiment desenvolupades a Espanya per a equips i jugadors internacionals, es va consolidar amb l'obertura del complex ESC, que se situava així com centre neuràlgic dels projectes d'impuls al futbol base de LaLiga, encara que hi ha experiència acumulada des del 2015 en aquest tipus de programes.

   Des del llançament dels projectes esportius de LaLiga Academy, més de 220.000 jugadors i jugadores han rebut formació per part d'entrenadors de primer nivell sota la metodologia de LaLiga en diferents programes, inclosos els futbolistes que han viscut les estades de Training Stages al Centre ESC LaLiga & NBA.

   Aquests programes estan dirigits a equips professionals, seleccions nacionals o acadèmies internacionals, que treballen per a augmentar el seu nivell competitiu combinant entrenaments, workshops i partits contra equips de planters de LaLiga com a Atlético de Madrid, Rayo Vallecano, Getafe CF o CD Leganés, i els equips propis de LaLiga Academy Madrid, l'acadèmia internacional de LaLiga a Espanya.

   El responsable de LaLiga Academy, Francisco Javier Hernández, va reconéixer que estan "molt satisfets amb la consolidació del programa d'estades d'alt rendiment". "Mostra l'interés que existeix en aquest tipus de programes d'alta qualitat", va dir.

   "A més d'ajudar els futbolistes a elevar el seu nivell competitiu a través de workshops i entrenaments, els stages ofereixen l'experiència 360º de l'ecosistema de LaLiga, amb visites oficials a estadis, museus com Legends o ciutats esportives. A més, tenen l'oportunitat de jugar partits amb els planters dels clubs de LaLiga i amb els talents de LaLiga Academy, el nostre projecte de llarga durada en l'acadèmia internacional de Madrid", va continuar.

   El responsable de Projectes Esportius de LaLiga, Juan Florit, va recordar que porten treballant projectes esportius d'aquest tipus "des de l'any 2015, acumulant d'aquesta forma una destacada experiència, aprenentatge i know-how". "Més de 220.000 jugadors i jugadores de tot el món han sigut formats sota la metodologia de LaLiga, que al seu torn representa la filosofia i fonaments dels models de treball dels planters dels clubs de LaLiga EA Sports I LaLiga Hypermotion, referents internacionals en el treball de planter i el desenvolupament de joves jugadors", va manifestar.

   "La nostra visió holística té com pilars aspectes com el desenvolupament integral del jugador, la millora i optimització individual del rendiment o la millora de la capacitat cognitiva i de comprensió del joc. Aquest tipus de programes ajuden a generar un context d'oportunitats de creixement, visibilitat i millora del nivell de competició per a aquests jugadors", va prosseguir.

   Un dels stages realitzats ha sigut una selecció de joves talents de Singapur dins de l'acord amb LaLiga impulsat pel govern de Singapur, Sport Singapore i la Federació de futbol del país i que suposa un dels pilars del projecte a llarg termini 'Unleash the Roar! (Allibera el rugit)'. El projecte és un full de ruta per a millorar l'ecosistema futbolístic local i unir a la nació entorn de les seues aspiracions comunes per al futbol de Singapur. Es tracta del segon stage de llarga durada al Centre ESC dins de l'acord, després de l'èxit del realitzat al novembre del 2022.

   Un altre dels stages és LaLiga Select, un programa de detecció i desenvolupament de talent llançat el 2021 per LaLiga North America al costat d'ISL Agency i forma part de l'estratègia de suport al creixement del futbol als Estats Units per part de l'entitat. els Estats Units és el segon país del món en nombre de jugadors de futbol federats, amb més de quatre milions.

   Completa la llista de stages destacats un stage de joves futbolistes del Regne Unit, un país on LaLiga Academy compta amb LaLiga Camps UK, que acumula ja dos edicions, i un altre amb jugadors d'un programa de Camps que va tindre la seua primera fase a Guatemala, que mostra el compromís de LaLiga Academy amb la regió Llatinoamèrica, on està en ple creixement amb projectes en països com el Perú, Colòmbia o Argentina.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià