Publicado 30/07/2021 18:51CET

Micó (Més Compromís) després de la proposta d'unitat de Díaz: "Som un projecte d'estricta obediència valenciana"

La secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, respon durant una entrevista a Europa Press, a 5 de juliol de 2021, a València, Comunitat Valenciana, (Espanya)
Rober Solsona - Europa Press

   VALÈNCIA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

   La secretària general de Mès Compromís, Àgueda Micó, recorda que la coalició on està integrat el seu partit és "un projecte d'estricta obediència valenciana" després de la proposta d'unitat de la vicepresidenta Yolanda Díaz, per la qual cosa defèn que Compromís "seguisca avant com la gent ho coneix".

   Aquest dijous, la vicepresidenta segona i ministra de Treball va advocar per "alçar un projecte de país per a la pròxima dècada" des de "molts espais diferents", perquè des de la diversitat puguen "complementar i il·lusionar els votants progressistes i frenar un govern de l'extrema dreta".

   "Som un projecte d'estricta obediència valenciana i treballem tant al País Valencià com a la resta d'institucions per a millorar la vida del poble valencià", remarca Micó en declaracions remeses a Europa Press.

   Des de Compromís, coalició que governa a la Comunitat al costat del PSPV i Unides Podem, assegura que parlen "de tu a tu" i en igualtat de condicions amb la resta de forces polítiques de l'Estat. Així, considera important que el seu projecte "transformador" seguisca com fins ara.

   En tot cas, la líder de l'antic Bloc recorda que la "urgència més prioritària" que té la coalició damunt de la taula és que "el Govern d'Espanya, de PSOE i Podem, compense l'infrafinançament autonòmic" i solucione la "discriminació" que pateixen els valencians amb la reforma de l'actual sistema de finançament "a la qual es van comprometre".

   Fa unes setmanes, quan es complien sis anys des de l'entrada "massiva" de Compromís a les institucions, va defendre que el valencianisme pot assumir qualsevol repte i necessita ampliar-se i "incorporar a molta gent nova". "El País Valencià necessita un projecte valencianista sòlid que puga marcar agenda política i siga clau per a la governabilitat", va reivindicar, i va apuntar a Compromís com a "dic de contenció" contra l'extrema dreta.

colaboracio