Publicado 30/07/2021 18:58CET

El Ministeri aprova el trajecte de millora d'accessos a l'Hospital de la Marina Baixa

   VALÈNCIA, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha aprovat provisionalment i incoat l'expedient d'informació pública del projecte de traçat de millora dels accessos a l'Hospital de la Marina Baixa des de la carretera N-332, a la Vila Joiosa (Alacant).

   Pròximament es publicarà en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) l'anunci pel qual se sotmeten a informació pública. En 2005, es va posar en servici la variant de població d'aquesta localitat en la N-332.

   L'Hospital de la Marina Baixa, principal centre sanitari de la comarca, existia amb anterioritat a la variant i es troba al costat d'aquest però sense connexió alguna, per la qual cosa s'accedeix des d'un camí connectat a l'antiga carretera nacional.

   Amb el nou enllaç en la carretera N-332, que suposa un accés específic al centre sanitari, es reduirà en 4,4 km el recorregut per als usuaris procedents del sud, resolent a curt termini els greus problemes d'accessibilitat existents.

   A més, també millorarà sensiblement la mobilitat i accessibilitat de l'àmbit comarcal, mentre que s'introdueix un nou enllaç a diferent nivell entre els nucs de la Vila Joiosa centre i Benidorm sud, separats entre si més de 6 km.

   El projecte consisteix en un semienllaç, amb ramals d'entrada/eixida a l'hospital des de/cap a Alacant i sengles glorietes en les dos marges de la N-332. És compatible amb l'ampliació del centre sanitari prevista per la Generalitat Valenciana i que duplicarà aproximadament la seua capacitat assistencial.

   També permetrà una futura ampliació de capacitat en la carretera N-332, que ja té característiques d'autovia en el tram contigu de la variant de Benidorm. El pressupost estimat de l'actuació que s'està projectant ascendeix a 2,7 milions d'euros.

colaboracio