Miquel Gil emprèn en 'Viatger' "un treball d'artesania musical del segle XXI"

El cantautor valencià Miquel Gil llança el seu nou disc 'Viatger',
REMITIDA NEU AL CARRER
Publicado: jueves, 22 febrero 2024 12:41

   El cantautor estrenarà el nou disc en un concert al Principal de València el pròxim 9 de març

   VALÈNCIA, 22 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El cantautor valencià Miquel Gil llança el seu nou disc 'Viatger', un treball que defineix com "d'artesania musical del segle XXI" i amb el qual torna als escenaris. La primera parada serà el pròxim 9 de març al Teatre Principal de València, on oferirà el concert d'estrena de la nova proposta.

   El músic, amb més de 49 anys d'experiència professional, presenta el resultat d'un procés que va arrancar a l'estiu del 2022 i que suposa "un nou viatge" per a ell en endinsar-se en el món de la tecnologia digital.

   'Viatger' ha sigut tota una experiència per a Gil, ja que ha transferit ritmes, harmonies, sonoritats i ambients nostrats en entorns i sonoritats digitals i electròniques.

   El fruit final és un disc que ell mateix qualifica de "contrastat", amb temes densos (moltes pistes, efectes, sons sintètics) i temes minimalistes (una guitarra, un pandero i una veu).

"BIT A BIT"

   "Es tracta d'un treball d'artesania del segle XXI, bit a bit, fet a mà. Música valenciana d'arrel (no folklòrica)", assevera el creador de Catarroja.

    Miquel Gil ha fet aquest nou trajecte acompanyat amb l'experta de Nelo Alfonso i amb els "imprescindibles" Toni Porcar, Eduard Navarro, Gusmà Gil, Tobal Rentero, Nico Alfonso, Edu Navarro Jr. i Jordi Pastor.

   Part del 'viatge' ha sigut possible gràcies al projecte de micromecenatge engegat pel músic, que va superar el seu objectiu abans del temps fixat.

    El nou disc de Miquel Gil es pot gaudir i escoltar en totes les plataformes i, a més, viure en directe en la gira que s'està dissenyant.

    El tir d'eixida serà el 9 de març al Principal de València, on el músic pujarà a l'escenari acompanyat d'amistats com ara Vicent Torrent, Pep Gimeno 'Botifarra', La Maria o Titana, entre altres.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià