Mor Fernando Martínez Castellano, el primer alcalde de València de la democràcia

Archivo - Arxiu - Façana de l'Ajuntament de València
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: lunes, 20 mayo 2024 18:34

   L'Ajuntament decreta un duel oficial de tres dies i celebrarà un Ple extraordinari en senyal de respecte i de record

   VALÈNCIA, 20 May. (EUROPA PRESS) -

   El que va ser primer alcalde de València de la democràcia, Fernando Martínez Castellano, ha mort als 82 anys, segons ha informat el consistori. El polític valencià, que va encapçalar la llista del PSOE en les primeres eleccions democràtiques de la ciutat, va ser triat alcalde el 1979 i va exercir com a primera autoritat municipal durant els primers mesos de la democràcia.

   L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha expressat les seues condolences a familiars i reunits d'aquest valencià "que ha dedicat la seua vida al servei públic i ha sigut referent històric i polític de la ciutat", segons ha informat el consistori en un comunicat.

   Catalá, en nom de tota la corporació i de la ciutadania en general, ha manifestat "el pesar per la pèrdua d'aquesta figura clau en la transició democràtica". L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial, des d'aquest dilluns i fins al dimecres 22 de maig, en els quals les banderes de l'edifici municipal romandran a mitja asta, en senyal de respecte i de record de qui "forma part indiscutible de la història de la història de la ciutat".

   Així constarà en l'acta del ple que, convocat amb caràcter extraordinari, se celebrarà aquest dimarts a les 10.30 hores, en el Saló de Cristall, després d'una reunió de la junta de portaveus, en la qual s'impulsarà una moció conjunta "de condol i reconeixement".

   Durant els tres dies de dol oficial, l'Ajuntament suspendrà tots els actes organitzats pel consistori i posarà a la disposició de la ciutadania un llibre de condolences perquè valencians i valencianes col·loquen les seues paraules de "honra i tribut" cap a Martínez Castellà, així com records i paraules de condol per als seus familiars.

   Aquest llibre romandrà exposat al Saló de Cristall el dimarts des de les 12.00 fins a les 14.00 hores, i des de les 17.00 fins a les 20.00. El dimecres també estarà a la disposició de la ciutadania al matí, des de les 10.00 fins a les 14.00, i a la vesprada, amb el mateix horari que el dia anterior.

"EL SEU LLEGAT PERDURARÀ"

   Després de conèixer la notícia, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha lamentat "profundament" la defunció de Martínez Castellà. "El seu llegat perdurarà en la història de la nostra ciutat", ha assegurat en un missatge en les seues xarxes socials, al mateix temps que ha traslladat les seues condolences a la seua família i sers estimats.

   Per la seua banda, l'exalcalde de València Joan Ribó ha destacat que el llegat de Fernando Martínez Castellano "va iniciar el camí de la transició en la nostra ciutat". I ha enviat una abraçada a la família i amics del difunt.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià