CASTELLÓ, 13 Jun. (EUROPA PRESS) - -
Vinaròs va viure este dijous una vetlada molt especial amb la celebració de la primera Nit del Llagostí, un acte amb la finalitat de que es consolide com una oportunitat per a impulsar la projecció turística de la ciutat a través de la gastronomia i posar en valor el producte estavella, el llagostí. En este acte, Pepe Rodríguez va ser nomenat com el primer Ambaixador del Llagostí de Vinaròs.
Durant la vetlada també es va fer una xicoteta demostració gastronòmica amb la participació de tres joves xefs de la localitat alumnes d'una escola d'hostaleria de la comarca, que van elaborar propostes inspirades en el Llagostí de Vinaròs, aconseguint sorprendre a Rodríguez per l'originalitat i l'excel·lent tractament del producte, segons ha informat l'Ajuntament en un comuicado.
El director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, Israel Martínez, va destacar la importància de respectar el producte des de la seua producció fins a arribar a la taula, passant per les mans dels cuiners. Segons va assenyalar, a "la Comunitat Valenciana hi ha grans professionals "que són els encarregats de transformar els productes en obres d'art efímer que degusten els comensals i que fan que la Comunitat siga una referent gastronòmica d'excel·lència".
Per la seua banda, la regidora de Turisme, Mercedes García, va comentar que l'objectiu principal de la Nit del Llagostí és promocionar Vinaròs com una destinació turística gastronòmica, al mateix temps que es posa en valor el seu producte estavella. En este sentit, va afegir que des de Turisme seguixen innovant i adaptant les accions promocionals a les tendències gastronòmiques actuals, "amb la creació de la Nit del Llagostí, una proposta que ha comptat amb el suport de l'Associació Vinaròs Gastronòmic".
García va agrair el suport de l'entitat, empreses privades i Turisme Comunitat Valenciana per fer possible esta nova activitat, que ha nascut amb la voluntat de consolidar-se.
Pepe Rodríguez va comentar que rebre este nomenament per a representar un producte "tan volgut" com és el llagostí és "tot un orgull", i va afegir que és un producte que sempre defensarà, així com el sector pesquer. La vetlada va finalitzar amb una degustació de tapes elaborades per l'Associació Vinaròs Gastronòmic amb el llagostí com a principal protagonista.