La Policia Nacional allibera onze dones, una menor, víctimes d'explotació sexual a Sant Vicent del Raspeig

La Policia Nacional allibera a onze dones víctimes d'explotació sexual i desarticula una organització criminal transnacional dedicada a la tracta d'éssers humans
POLICÍA NACIONA
Publicado: lunes, 4 marzo 2024 11:33

   Els agents detenen a tretze persones després de desarticular una organització transnacional dedicada a la tracta d'éssers humans

   ALACANT, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional ha aconseguit alliberar onze dones de diferents nacionalitats, entre elles una menor d'edat, víctimes d'explotació sexual a Sant Vicent del Raspeig després de desarticular una organització transnacional dedicada a la tracta d'éssers humans. A més, en la mateixa operació ha detingut a tretze persones, sis homes i set dones, que integraven aquest grup criminal.

   Aquesta organització captava a dones en situació de vulnerabilitat en l'estranger i després les mantenia tancades i amuntegades sota una fèrria vigilància mitjançant un circuit de càmeres de video a dos xalets habilitats com a prostíbuls, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat. Les dones que han sigut alliberades estaven sent explotades sexualment per part dels membres de l'esmentat grup.

    Aquesta operació policial, que ha sigut duta a terme per agents de la Policia Nacional adscrits al Grup 1 de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsedat Documental (UCRIF) i al Grup de Menors (UFAM) de la Comissaria Provincial d'Alacant, s'inicie després de la denúncia d'una dona menor d'edat que va manifestar als agents haver sigut captada per part de persones que la van mantenir tancada i explotada sexualment.

    A partir d'ací, la policia va iniciar una investigació en la qual després de diverses gestions es va aconseguir situar els dos habitatges en les quals s'exercia aquesta activitat il·legal. Es tractava de dos xalets situats a la localitat alacantina de Sant Vicent del Raspeig.

    Durant la investigació, que ha durat un any, els agents van comprovar "el clar repartiment de papers i rols adoptats per cadascun dels membres de l'organització criminal". El seu principal responsable era una dona que "mantenia tot sota el seu control absolut".

    Els detinguts captaven en l'estranger a dones en situació de vulnerabilitat i després de la seua arribada a Espanya les traslladaven a diferents habitatges on les retenien i mantenien sota un ferri control mitjançant càmeres de video vigilància. A més també eren controlades per les "encarregades", les qui les vigilaven mentre vivien amuntegades i eren explotades sexualment.

    Si els clients ho sol·licitaven, els membres de l'organització criminal també realitzaven el trasllat de les dones explotades sexualment al lloc on els indicaren a manera de "servei a domicili", ha afegit la Policia Nacional.

    La fase operativa, o d'explotació de l'operació, es va dur a terme mitjançant la pràctica de dos registres domiciliaris per part dels agents en els habitatges utilitzats per l'organització criminal com a prostíbuls.

SUBSTANCIES ESTUPEFAENTS

   En els dos registres practicats, els policies van intervenir diferents substancies estupefaents que s'administraven als clients sota petició, com a cocaïna, tusi (cocaïna rosa), ketamina, metanfetamines i èxtasi. Igualment, es van localitzar medicaments per a la disfunció eréctil.

    Els agents també van intervenir 2.555 euros en efectiu i un datàfon per a targetes de crèdit amb el qual cobraven els serveis sexuals. En la fase operativa de l'operació també ha col·laborat la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), la Unitat de Guies Canins i la Unitat de Mitjans Aeris de la Comissaria Provincial d'Alacant.

    Els detinguts, d'entre 21 i 60 anys i de nacionalitat colombiana i espanyola, han sigut arrestats per la seua presumpta comissió dels delictes de pertinença a organització criminal, tracta d'éssers humans, prostitució de menors, tràfic de drogues, blanqueig de capitals i falsedat documental. Aquestes persones han sigut posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sant Vicent del Raspeig.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià