Prop de 4.000 autònoms i pimes de València rebran més de 300 euros per a compensar la pujada de l'energia

Publicado: miércoles, 14 diciembre 2022 14:33

   VALNCIA, 14 Dic. (EUROPA PRESS) -

   Prop de 4.000 persones autnomes i xicotetes i mitjanes empreses (pimes) amb seu en la ciutat de Valncia rebran del seu ajuntament més de 300 euros per a compensar la pujada de l'energia. Tots ells es beneficiaran de les ajudes d'entre 200 i 500 euros que el consistori ha destinat per a palliar els efectes de la pujada dels costos de l'energia provocats per la guerra d'Ucrana.

   Així ho ha indicat aquest dimecres el regidor d'Hisenda i de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econmics i Ocupació, Borja Sanjuán, que ha assegurat que la convocatria d'aquestes ajudes municipals ha sigut un "xit".

   Sanjuán ha explicat que el cent per cent de les persones autnomes i comeros de la ciutat de Valncia que han complit els requisits arreplegats en aquesta convocatria "cobrar aquesta ajuda".

   L'edil ha concretat que "ja hi ha 3.683 empreses beneficiries que cobraran aquestes ajudes" i que a 190 se'ls ha donat un termini per a aportar la documentació que els falta.

   Així mateix, ha apuntat que hi ha altres "630 a les quals se'ls ha desestimat la sollicitud perqu no compleixen amb els requisits" i ha precisat que aquest "tenen un termini per a presentar allegacions".

   El titular d'Hisenda i de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econmics ha destacat "la rapidesa" amb la qual s'han gestionat aquestes ajudes. "En unes poques setmanes tenim el llistat de les empreses que rebran les ajudes de més de 300 euros", ha subratllat.

   Borja Sanjuán ha asseverat que "l'objectiu és utilitzar el pressupost públic, igual que es va fer amb el Pla Resistir, per a palliar les prdues que han patit empreses per causes alienes i de les quals no són culpables".

   "No només volem que no es tanquen persianes, volem que aquestes empreses seguisquen generant ocupació tal com ho estan fent des que superem la pandmia" de la Covid-19, ha agregat el responsable municipal.

COMPATIBLES

   El consistori ha detallat que aquestes ajudes són compatibles amb subvencions, ajudes, ingressos o recursos procedents d'altres administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals concedits per a la mateixa finalitat.

   L'únic límit és que en total no se supere el cost de l'increment del desenvolupament de l'activitat subvencionada com a conseqüncia del conflicte bllic entre Ucrana i Rússia, ha afegit l'Ajuntament.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià