PSPV critica que l'"agenda ultra" de l'Ajuntament "elimina activitats del Pla Jove sobre llibertat sexual"

La regidora del PSPv Nuria Llopis
PSPV
Publicado: viernes, 19 abril 2024 18:14

   VALÈNCIA, 19 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La regidora socialista a l'Ajuntament de València Nuria Llopis ha denunciat que "l'agenda ultra del govern municipal" segueix avançant" al consistori "després que s'hagen eliminat 10 activitats del Pla Jove relacionades amb la llibertat i la diversitat sexual, orientació LGTBI, prevenció de malalties de transmissió sexual i consum de pornografia i prostitució".

   "En menys d'un any el govern, encapçalat per l'alcaldessa de la ciutat, Maria José Catalá, està imposant la seua ideologia ultra en totes les àrees de l'Ajuntament", ha retret Llopis, segons ha indicat el PSPV en un comunicat.

   En aquest sentit, ha lamentat que "primer van ser els atacs als drets de les dones amb l'eliminació de les accions positives per a fomentar l'ocupació femenina a València Activa, després l'organització de jornades sobre adoctrinament contra l'avortament o el boicot als Gai Games i ara s'han llançat contra les activitats relacionades amb la llibertat i diversitat sexual dels joves".

   L'edil ha subratllat que "set de les deu" activitats i cursos dirigides per als joves de la ciutat que el govern municipal "ha decidit suprimir" enguany "estan relacionades amb l'orientació sexual i la igualtat de gènere". "Han esborrat del Pla Jove accions com l'assessorament sobre el consum de prostitució, cursos i tallers d'identificació de micromasclismes, orientació LGTBI dirigida tant als joves com a les seues famílies o tallers de la violència de gènere", ha criticat.

    "És una decisió intolerable dels socis de Catalá, però que ella no va a corregir perquè, en realitat, se sent molt còmoda amb aquestes polítiques ultres", ha continuat Llopis, al mateix temps que ha ressaltat que la supressió d'aquests programes "se sumen a l'eliminació d'Infosex, l'espai d'assessorament sobre sexualitat per a joves que va engegar el govern municipal anterior".

    Llopis ha assenyalat que les accions del Pla Jove "no només van atendre les sol·licituds d'atenció personal que van arribar a la Regidoria de Joventut, sinó que han tingut un gran impacte entre els joves de la ciutat, ja que es van donar xarrades de prevenció, diversitat i identitat sexual a prop de 3.000 alumnes de centres educatius de València".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià