El PSPV critica "l'opacitat" del pla d'inversions de la Diputació: "Tornem als temps de Rus"

Archivo - Arxiu - El secretari general del PSPV-PSOE a la província de Valencia, Carlos Fernandez Bielsa
Eduardo Manzana - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 4 diciembre 2023 18:52

   VALÈNCIA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu del PSPV a la Diputació de Valencia, Carlos Fernández Bielsa, tatxa "d'opac i poc ambiciós" el pla d'inversions de la corporació provincial, presentat aquest dilluns. A més, adverteix que "retrotrau als temps d'Alfonso Rus al capdavant de la institució".

   Així valora el Pla Obert d'Inversions de la Diputació de Valencia per al període 2024-2027, que contempla 340 milions d'euros per a municipis i altres deu per a mancomunitats enfront dels 288 de l'exercici anterior.

   "L'any passat, els ajuntaments ja sabien els fons que anaven a rebre, però ara la falta de transparència és absoluta. Hem passat de la Diputació que imposava inversions en gespa artificial i calderes amb Rus a la qual imposa gastar els fons en xarxes de clavegueram o parcs infantils", assevera Bielsa en declaracions remeses als mitjans.

   Segons critica, la Diputació tracta els ajuntaments "com a menors d'edat que no són capaces de decidir on estan les seues necessitats", la qual cosa denuncia que suposa també "un atac frontal a l'autonomia municipal".

   "Estàvem acostumats al fet que amb el PSOE en la presidència en un acte com el de hui s'informara dels recursos amb objectivitat, hui fa un any cada alcalde sabia al detall els fons que rebria, ara prevaler l'opacitat", insisteix el també líder del PSPV provincial.

   En aquesta línia, defèn que "els ajuntaments han de ser lliures, perquè no tots tenen les mateixes necessitats i prioritats": "És un error tornar al temps de les prebendes i els besamanos i tirar per terra tot l'esforç que s'ha realitzat".

   El portaveu socialista sosté que és necessari "fer les coses bé, perquè és un pla molt important per als ajuntaments i és necessària una major transparència". I lamenta que "a prop ja d'acabar l'any, els ajuntaments encara no sàpien ni els detalls del pla d'inversions ni del Fons de Cooperació Municipal que la Generalitat de PP i Vox vol modificar".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià