El PSPV demana assistència jurídica gratuita, avals per a compra o lloguer d'habitatge i inspecció d'edificis

Bombers en una grua sanegen la façana cremada
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: lunes, 26 febrero 2024 15:33

   VALÈNCIA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El PSPV presentarà dues iniciatives a Les Corts per a proposar al Consell que implemente assistència jurídica gratuïta a tots els afectats per l'incendi de Campanar, junt amb avals de l'Institut Valencià de Finances (IVF) per a la compra o lloguer d'un nou habitatge i un pla d'inspecció d'edificis per a veure si compleixen amb la normativa actual.

   "El nostre suport al Consell va a ser total", ha declarat el síndic socialista, José Muñoz, abans d'una reunió del grup parlamentari, a unes hores del ple extraordinari del govern valencià per a aprovar les ajudes als afectats per l'incendi de Campanar.

   En concret, el PSPV proposarà que la Generalitat els preste assistència jurídica gratuïta perquè "puguen refer les seues vides i afrontar aquesta situació amb major tranquil·litat".

   En segon lloc, demanarà un aval de l'IVF del 110% que "permetrà als afectats no només cobrir el cost total de la hipoteca, sinó també tots els gastos associats al cost d'escriptura i notaria i, especialment, també als llogats perquè se'ls permeta assumir els costos associats a les despeses de lloguer".

   Finalment, el grup socialista plantejarà l'activació immediata d'un pla d'inspecció d'edificis "davant de la por de molts ciutadans que viuen en edificis que es van construir durant el 'boom' immobiliari".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià