El PSPV presentarà mocions a la Diputació i els ajuntaments en defensa dels bombers forestals

Bombers forestals de la Generalitat valenciana enfront del Palau de la Generalitat durant una manifestació contra les retallades
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: jueves, 18 abril 2024 18:15

   VALÈNCIA, 18 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El grup socialista a la Diputació de València presentarà una moció en defensa de les reivindicacions plantejades pels bombers forestals, una iniciativa que també durà a terme als ajuntaments de la província.

   El portaveu del PSPV en la corporació, Carlos Fernández Bielsa, que dimarts passat va escoltar de primera mà les reivindicacions dels bombers concentrats davant del Palau de la Generalitat, mostra el seu suport als treballadors públics i a la seua reivindicació.

   "Mazón no pot seguir amagant el cap com un estruç i ha de donar repostes a les demandes d'un col·lectiu molt important per a la societat, per la qual cosa no és de rebut que s'haja retallat el pressupost de la Generalitat en 14 milions", defensa en un comunicat.

   A més, Bielsa critica que "el PP governa amb els negacionistes del canvi climàtic i per això les necessitats dels bombers li importen poc a la dreta". Davant d'aquest situació, exigeix més bombers forestals i més parcs "en condicions".

   Unes altres de les seues reivindicacions són la contractació de les unitats de reforç de bombers forestals durant tot l'any i que tots els parcs d'emergències tinguen els recursos necessaris que garantisquen la seguretat i salubritat.

   Paral·lelament, Bielsa reclama al president de la Diputació, el 'popular' Vicent Mompó, que "abandone el seu silenci i destituïsca a l'assessor del seu partit a la Diputació, ja que Mazón s'ha limitat a demanar-li al també portaveu del PP a Albalat dels Sorells que esborre el comentari en xarxes socials". Al seu judici, Mompó no hauria de permetre que Javier González, "les eixides del qual de to són habituals", seguisca en el seu lloc després de "menysprear als bombers forestals que es juguen la vida cada dia".

   Aquesta reclamació arriba després que l'assessor del PP a la Diputació i regidor a Albalat dels Sorells, Javier González, manifestara en xarxes socials, en un missatge dirigit a un portaveu dels bombers forestals: "8 anys sense conveni i tapadet que estaves. Ara ixes a lladrar. Treballa, gos mantero (això segur que ho has entès)". Davant de la "repercussió" del seu comentari, posteriorment va explicar que anava dirigit ""única i exclusivament" a aquest portaveu del col·lectiu.

   "És indigne que Mompó permeta que un assessor seu insulte als bombers forestals que es juguen la vida cada dia i no diga ni una sola paraula --denuncia Bielsa--. És evident que a Mompó no li agrada assumir les seues responsabilitats com a president de la Diputació perquè també va guardar silenci quan Vox va cridar criminal al PSOE".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià