Rescaten a tres cries de senglar caigudes a una sèquia a Albal

Dos agents de la Policia Local d'Albal rescaten a tres cries de senglar que havien caigut a una sèquia
AYUNTAMIENTO DE ALBAL
Publicado: jueves, 18 abril 2024 18:23

   VALÈNCIA, 18 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Dos agents de la Policia Local d'Albal han rescatat a tres cries de senglar després de caure a una sèquia. Els animals no han patit cap dany i han sigut posats en llibertat perquè es retrobar-se amb la resta de la piara.

   El rescat es va produir dimarts passat, després que els veïns alertaren de la presència de les senglars en una de les sèquies que creuen el terme municipal d'Albal, a la Séquia Reial del Xúquer prop del motor de Les Altes situat a la zona de l'ermita de Santa Ana, informa el consistori.

   Per a rescatar-les, un policia va haver de ficar-se dins del canal, ja que una de les cries de senglar havia accedit a la sèquia mare i era impossible capturar-la des de l'exterior, mentre l'altre vigilava que no apareguera la mare.

   Una vegada fora de la sèquia, les tres cries van seguir el seu camí, excepte una que, fruit de l'esgotament i després de múltiples intents per eixir del canal, estava exhausta, per la qual cosa un agent li va realitzar un petit massatge fins que va recuperar les forces.

   Des de la Policia Local recorden que cal anar amb compte en trobar-se amb senglars en la naturalesa, especialment si sembla que hi ha cries a prop, ja que la mare pot interpretar qualsevol acostament com una amenaça i el seu instint de protecció s'activa immediatament i poden tornar-se extremadament agressives.

    En general comencen gruñendo, estarrufant els pèls del seu llom com a senyal d'advertiment, i, si això no allunya a l'intrús, pot atacar sense dubtar-ho. Els senglars carreguen amb força i rapidesa, utilitzant els seus cossos robusts com a ariets. Sovint, apunten a colpejar amb el seu cap i muscles, però també poden utilitzar els seus ullals si és necessari, expliquen des del cos municipal.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià