Sis instal·lacions efímeres es plantaran en l'horta per a la quarta edició del festival Miradors de l'Horta

Miradors de l'Horta
MIRADORS DE L'HORTA
Publicado: lunes, 5 junio 2023 17:57

   VALÈNCIA, 5 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El festival Miradors de l'Horta, plantarà sis instal·lacions efímeres per a la seua quarta edició, que se celebrarà sota el lema "Amb els peus en la terra" entre el 20 d'octubre i el 5 de novembre en l'horta periurbana de València.

   En concret, s'han triat sis d'entre les 30 candidatures presentades a la telefonada a projectes d'enguany, ha indicat l'organització en un comunicat. Ha sigut el cas de les propostes que han enviat SAWU studio, el col·lectiu Makea tu vida, TheRevolution junt amb Manolo García, el tàndem creatiu Reyes Pe i Ricardo Ruíz, així com Arqueha junt amb de Miguel Arraiz.

   Aquests últims seran els encarregats de l'Àgora del festival, és a dir, l'epicentre d'aquesta cita situat en la Casa dels Artillers, un espai recentment adquirit per l'Ajuntament de Foios. A això se sumarà una intervenció especial a càrrec de Democràcia i l'escenògrafa Blanca Añón.

   Una vegada més, el criteri de selecció s'ha regit per la qualitat, originalitat i creativitat en els treballs, i també per l'experiència en projectes artístics similars, la inclusió dels valors de l'horta i una garantia de sostenibilitat durant tot el procés (ús de materials, reciclatge o procedència dels mateixos).

   La deliberació ha estat a càrrec d'un jurat professional integrat per Mauro Gimeno, en representació de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV); el secretari del Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana (CACV), Pablo Peñín; Iolanda Gimeno, en representació del Col·legi de Dissenyadors d'Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); el director creatiu del festival Miradors de l'Horta, Jaime Pire i Noelia Rigoberto i Susana Martín, representants de Turisme Carraixet.

"AMB ELS PEUS EN LA TERRA"

   La quarta edició d'aquest festival se celebrarà sota el lema "Amb els peus en la terra", ja que l'objectiu d'enguany és trobar models d'aprofitament i conservació de l'horta periurbana que visibilicen el paper d'agricultors/as, que posen en valor els seus productes de quilòmetre 0, que reforcen la seua importància i presència en la gastronomia, així com que consolide la seua influència en la cultura valenciana i la història local.

   En aquesta quarta edició destaca la redefinició de l'Àgora, que acollirà un mercat de proximitat únic, amb els millors comerços de Tastem l'horta, el Club de Producte de Turisme de Carraixet, i alguns dels millors productes de les hortes de tota la Comunitat Valenciana.

   A més, comptarà amb una zona de showcooking i música en directe, com també acollirà activitats per a les famílies, lloguer de bicicletes i degustacions. Una altra de les novetats del 2023 serà que, per primera vegada, Miradors de l'horta inclourà veus referents del panorama creatiu europeu.

   A més, enguany combinarà els horts propis del paisatge agrícola amb els espais patrimonials integrats en ell, com l'arquitectura hidràulica, les séquies i els edificis històrics d'algun dels set municipis de la Mancomunitat del Carraixet.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià