El sindicat insta el futur Consell a aplicar la norma per a "millorar l'atenció de l'alumnat en les etapes no universitàries"
VALÈNCIA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -
El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha lliurat a Les Corts Valencianes un total de 23.108 signatures que recolzen la Iniciativa Legislativa Popular que reclama la baixada de les ràtios en l'ensenyament a 20 estudiants per aula. Són més del doble de les rúbriques necessàries perquè es tramite, segons han destacat representants de l'organització.
El passat 25 de juliol del 2022 STEPV va presentar una Iniciativa Legislativa Popular per a la reducció de les ràtios d'alumnat en l'ensenyament públic no universitari. Una vegada acceptada pel parlament autonòmic al setembre, va començar el període de recollida de firmes, que finalitza el pròxim 8 de juny.
El sindicat ha presentat hui a Les Corts les 23.108 firmes arreplegades durant aquests mesos. STEPV ha agraït "a totes les persones fedatàries que han estat arreplegant firmes des de Vinaròs fins al Pilar de la Foradada durant aquests mesos, perquè les ràtios d'alumnat en els centres educatius no universitaris baixen a 20 alumnes per aula".
Actualment, recorda l'organització sindical, les ràtios estan fixades en 25 alumnes per aula en Infantil i Primària, en 30 en Secundària, 35 en Batxillerat i en les EOI i 30 en FP.
La proposta de STEPV és reduir a 20 alumnes per aula en totes les etapes i, com a molt, a 25 en algunes com a Batxillerat. D'aquesta manera, asseguren, "el professorat podrà atendre molt millor el seu alumnat i donar compliment a l'atenció el més individualitzada possible tal com marca la normativa d'inclusió educativa en vigor".
STEPV fa notar que durant els dos cursos de pandèmia va ser possible aplicar aquestes ràtios de 20 alumnes, "una de les mesures millor valorades pel conjunt dels docents", però, en posar-se fi a les mesures per la crisi sanitària, s'ha tornat a allò que estableix la normativa.
TERMINI PER A ADEQUAR ELS CENTRES
Per açò, l'entitat defèn que "perfectament possible que es continue aplicant en el futur". Així i tot, en la proposta de llei plantejada es dóna un termini de tres anys perquè els centres educatius puguen adequar les seues instal·lacions, si cal, per a adaptar a les ràtios a 20 alumnes.
La iniciativa l'haurà de gestionar el nou govern sorgit de les eleccions autonòmiques del 28 de maig. En aquest sentit, STEPV insta el futur Consell i el conjunt dels partits que formaran part de Les Corts Valencianes a aprovar la norma amb l'objectiu de "millorar l'atenció de l'alumnat en les etapes no universitàries".