Treballadors del metall es concentren a València per a reclamar un conveni "just" amb garantia salarial

CCOO en la concentració per un conveni just en el metall
CCOO PV
Publicado: miércoles, 31 mayo 2023 18:16

   VALÈNCIA, 31 May. (EUROPA PRESS) -

   Treballadors del sector del metall s'han concentrat aquest dimecres davant la seu de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval) per a reclamar un conveni "just" que respecte l'Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC) i incloga garantia salarial.

   Així ho ha explicat, després de la protesta convocada per UGT PV i CCOO PV, el secretari general de CCOO Indústria PV, Juan José Picazo, que ha subratllat la defensa del poder adquisitiu de les persones treballadores del sector, segons informa el sindicat en un comunicat.

   CCOO ha explicat que les posicions "continuen molt distanciades" en la comissió negociadora del conveni col·lectiu de la indústria del metall de Valencia, ja que la patronal Femeval "insisteix en no incloure increments salarials per al nou conveni".

   "No acceptarem xifres per davall de l'arreplegat en l'AENC, que es concreta en increments anuals de 4% en 2023, 3% en 2024 i 3% el 2025, més un 1% cada any si la inflació fora superior. Lluitarem per la clàusula de garantia" ha advertit, abans d'incidir en la consigna de "salari o conflicte".

   El sindicat considera "inacceptable el discurs patronal que en haver gaudit el manteniment del poder adquisitiu ara toca perdre". "El fonamental és que els increments salarials s'acompassen al cost de la vida mitjançant la revisió que garanteix la clàusula de la qual ara disposa el nostre conveni. Fonamentalment estem demanant a la patronal que siga raonable. Que si l'IPC queda per damunt dels pactes s'actualitzen els salaris", ha sostingut Picazo.

   CCOO ha assegurat que "en cap cas firmarà una congelació salarial" com proposa Femeval. "L'objectiu segueix sent el manteniment del poder adquisitiu de les i els treballadors del sector", ha remarcat.

   A més dels increments salarials, reclama també la subrogació, l'establiment de mecanismes de seguiment i control de les contractes en general i, en particular, dels centres especials d'ocupació, o l'adopció de mesures enfront de l'estrés tèrmic.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià