Treballadors del metall es concentren a València per a reclamar un conveni "just" amb garantia salarial

CCOO en la concentraciónpor un conveni just en el metall
CCOO PV
Publicado: miércoles, 31 mayo 2023 18:34

   VALÈNCIA, 31 May. (EUROPA PRESS) -

   Treballadors del sector del metall s'han concentrat aquest dimecres davant la seu de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval) per a reclamar un conveni "just" que respecte l'Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC) i incloga garantia salarial.

   La protesta, convocada per UGT PV i CCOO PV, té per objectiu "instar la patronal a assumir la negociació des d'una perspectiva real que tinga en compte la situació actual per a garantir el poder adquisitiu de les persones que treballen en el sector i sense caure en la precarización de les condicions laborals", han explicat en un comunicat conjunt.

   Per la seua banda, CCOO ha apuntat que les posicions "continuen molt distanciades" en la comissió negociadora del conveni col·lectiu de la indústria del metall de València, ja que la patronal Femeval "insisteix en no incloure increments salarials per al nou conveni".

   El secretari general de CCOO Indústria PV, Juan José Picazo, que ha subratllat que aquest sindicat no acceptarà "xifres per davall de l'arreplegat en l'AENC, que es concreta en increments anuals de 4% en 2023, 3% el 2024 i 3% el 2025, més un 1% cada any si la inflació fora superior. Lluitarem per la clàusula de garantia" ha advertit, abans d'incidir en la consigna de "salari o conflicte".

   El sindicat considera "inacceptable el discurs patronal que en haver gaudit el manteniment del poder adquisitiu ara toca perdre". "El fonamental és que els increments salarials s'acompassen al cost de la vida mitjançant la revisió que garanteix la clàusula de la qual ara disposa el nostre conveni. Fonamentalment estem demanant a la patronal que siga raonable. Que si l'IPC queda per damunt dels pactes s'actualitzen els salaris", ha sostingut Picazo.

   CCOO ha assegurat que "en cap cas firmarà una congelació salarial" com proposa Femeval. "L'objectiu segueix sent el manteniment del poder adquisitiu de les i els treballadors del sector", ha remarcat.

   A més dels increments salarials, CCOO ha reclamat també la subrogació, l'establiment de mecanismes de seguiment i control de les contractes en general i, en particular, dels centres especials d'ocupació, o l'adopció de mesures enfront de l'estrés tèrmic.

   Després de la concentració, sense haver sigut rebuts per la patronal, les taules negociadores d'UGT i CCOO s'han reunit per a consensuar l'estratègia a seguir per al mes de juny.

   Tots dos sindicats han coincidit que es fa necessari continuar amb les mobilitzacions, tant en la província de València com en la de Castelló, "davant la falta de voluntat per part de les patronals del metall per a avançar en la negociació amb plantejaments raonables que no comporten un perjuí per als treballadors i les treballadores del metall en relació als increments i revisió salarial", han explicat els dos sindicats.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià