Ucraïna diu que 600 quilòmetres quadrats a Kherson estan inundats per la destrucció de la presa de Kakhovka

Publicado: jueves, 8 junio 2023 11:03

   El governador de la regió assenyala que la mitjana del nivell de l'aigua està per damunt dels 5,5 metres

   MADRID, 8 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Les autoritats d'Ucraïna han indicat aquest dijous que una zona de 600 quilòmetres quadrats en la regió de Kherson (sud) es troba inundada a causa de la destrucció de la presa de Kakhovka, succés pel qual Kíiv i Moscou han intercanviat acusacions i que ha provocat evacuacions en les àrees afectades.

   El governador de Jersón, Oleksander Prokudin, ha indicat en el seu compte en Telegram que "600 quilòmetres quadrats de la regió estan sota l'aigua", abans de detallar que "el 32 % és en la riba dreta, mentre que el 68 % és en la riba esquerra".

   "En el matí (d'aquest dijous) la mitjana del nivell d'aigua és de 5,61 metres", ha especificat, abans de xifrar en prop de 2.000 el nombre de persones evacuades de "zones perilloses". "El major nombre de persones han sigut evacuades del districte de Korabel, d'on han eixit 1.495 persones", ha apuntat, tal com ha arreplegat l'agència ucraïnesa de notícies Ukrinform.

   La presa de la central hidroelèctrica de Kakhovka, a 60 quilòmetres de la ciutat de Kherson, va ser destruïda en la matinada del mats. El president ucraïnés, Volodimir Zelenski, ha acusat terroristes russos" de destruir "amb una detonació interna" la presa, mentre que el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, va afirmar que es va tractar d'un "clar" i "deliberat" sabotatge dut a terme per Ucraïna.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià