La UV oferirà mateixes places però reduirà 1.111 grups docents amb 375 professors associats menys contractats

Actualizado 29/2/2012 14:08:44 CET
Universitat De València, Campus De Tarongers
Foto: EUROPA PRESS

Ajorna el començament de la titulació de Veterinària, previst per al pròxim curs, per la situació econòmica

VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)

   La Universitat de València (UV) oferirà les mateixes places de primer per al curs 2012/13 --8.462 en titulacions de grau--, però reduirà 1.111 grups/subgrups docents teòric-pràctics com a mesura d'"optimització de recursos", segons ha aprovat este dimarts el Consell de Govern de la institució acadèmica.

   La UV ha explicat en un comunicat que la disminució de grups representa al voltant d'un 10% del total i "permetrà deixar de contractar uns 375 professors associats". La vicerectora de Professorat, Maria Vicenta Mestre, ha destacat que la reducció de grups s'efectuarà "optimitzant" la seua capacitat, "ajustant-los a la matrícula real, i no significarà la pèrdua de qualitat docent".

   La institució ha decidit igualment ajornar el començament de la titulació de Veterinària, que tenia previst el seu començament el pròxim curs, donada la situació econòmica que ha aconsellat endarrerir la posada marxa d'estos estudis. La titulació de Dret, amb 560 places, és la que registra una oferta més alta, seguida de Psicologia, amb 450, i ADE, amb 440 mentre que Medicina continuarà amb 320 places de primer.

   L'Oferta de Curs Acadèmic (OCA) per a 2012/2013 s'ha efectuat "atenent a la matrícula real" dels últims cursos, d'acord amb la institució, que ha constatat que alguns grups s'impartien amb un nombre d'estudiants menors a la capacitat aprovada en l'adaptació a l'espai Europeu d'Educació Superior.

   Ara, segons ha assenyalat Maria Vicenta Mestre, "es tracta d'ajustar al màxim la demanda real d'alumnes, d'una banda, i la capacitat prevista en cada grup, per un altre". "Tot això s'efectuarà sense que els estudiants experimenten una pèrdua de la qualitat docent", ha recalcat.

   Estos ajustos permetran "reduir" el nombre de grups i la necessitat de contractar professorat associat. La UV calcula que l'estalvi per este concepte podria situar-se al voltant dels 3.600.000 euros. El decrement calculat és de gairebé 67.000 hores.

   L'OCA recull que, en tot cas, es mantindran grups al matí i de vesprada i també s'incrementa la docència en valencià, que no podrà ser inferior al 25%. Així, si sol s'oferix un grup, el 25% de la docència haurà de ser en valencià. Si hi ha dos, un d'ells haurà de ser en valencià i, en el cas d'existir més, el 25% haurà d'impartir docència en valencià.

CRITERIS SOBRE SITUACIONS CONJUNTURALS DE PLANTILLA

   La UV ha indicat que estes mesures d'aprofitament de recursos es complementen amb uns 'Criteris per a atendre situacions conjunturals de plantilla', aprovats també pel Consell de Govern, "tenint en consideració l'actual situació de necessari ajust econòmic, en el marc del decret llei aprovat pel Govern espanyol el desembre passat sobre contractació a l'àmbit públic, que restringix a situacions excepcionals i justificades la contractació de personal".

   Segons els Criteris aprovats, quan es tracte d'atendre necessitats docents per a impartir assignatures "de formació bàsica o obligatòria", deuran tenir-se en compte també els recursos docents disponibles en altres àrees de coneixement amb "continguts afins". El document afegix que sol procedirà la contractació de professorat quan es justifique la "impossibilitat d'atendre la docència amb els esmentats recursos docents".

   La Universitat oferirà en 2012/2013 un total de 8.462 places de primer curs, així com altres 445 en segon cicle de llicenciatures a extingir. Els centres adscrits oferiran també 720 places.

colaboracio