València acollirà l'Europeu en Pista Coberta d'atletisme del 2027

Signatura de l'acord perquè València siga seu de l'Europeu d'Atletisme de Pista Coberta de 2027
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA
Publicado: viernes, 19 abril 2024 18:25

   L'alcaldessa, María José Catalá, celebra que la ciutat "es torna a situar en l'epicentre de l'esport d'elit"

   MADRID/VALÈNCIA, 19 Abr. (EUROPA PRESS) -

   València ha sigut triada la seu del Campionat d'Europa d'Atletisme en Pista Coberta de l'any 2027, que es disputarà al Velòdrom Lluís Puig, que ja va ser seu d'aquest esdeveniment el 1998 i també va albergar el Mundial de Pista Coberta el 2008.

   La capital del Turia s'ha imposat finalment a Gènova, que era l'altra ciutat candidata a albergar el certamen, i que finalment va retirar la seua nominació. El campionat tindrà lloc del 5 al 7 de març, segons va confirmar la Real Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) aquest divendres.

   Espanya no acollia aquest esdeveniment continental 'indoor' des que Madrid fora el lloc triat per a l'Europeu del 2005.

   El president de la RFEA, Raúl Chapado, ha declarat que aquesta decisió els omple de "alegria" i que estan "emocionats" per embarcar-se "en aquest viatge" en el qual atletes i afeccionats compartiran la seua "passió per l'atletisme". "Estem preparats per a tornar a fer brillar València, un lloc que reuneix les condicions ideals per a organitzar aquest esdeveniment, i mostrar a casa el millor de l'atletisme europeu", assevera.

   Per la seua banda, l'alcaldessa de València, Maria José Catalá, convida a "somiar amb un campionat que establisca nous estàndards, amb una ciutat que reba al món amb el cor obert i un llegat que inspire no solament el present sinó tots els matins per venir" i recorda que amb aquesta decisió la ciutat "es torna a situar en l'epicentre de l'esport d'elit".

   "Aquesta ciutat té una gran experiència en la gestió de grans esdeveniments esportius i aquest Campionat Europeu va a ser un nou èxit que va a tenir una important repercussió econòmica i esportiva per a la ciutat", assenyala.

   Finalment, el president de l'European Athletics, Dobromir Karamarinov, remarca que València serà "un magnífic amfitrió per a aquests campionats". "L'habilitat de la RFEA per a organitzar grans competicions i esdeveniments d'atletisme és quasi inqüestionable, i València ha sigut ciutat amfitriona de diversos campionats importants en el passat, així que sabem que té una infraestructura provada i fiable", subratlla.

   El màxim dirigent de l'atletisme europeu va afegir a més dos factors que destaca de València. "El seu compromís d'atraure a la comunitat local, i el que el comitè de candidatura ha denominat el 'Salt Verd', el seu llegat sostenible per a aquests campionats", finalitza.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià