València ofereix un pla integral de digitalització gratuït amb assessorament personalitzat per a comerços

València ofereix un pla integral de digitalització gratuït amb assessorament personalitzat i formació per a comerços
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Publicado: jueves, 1 diciembre 2022 18:03

    VALÈNCIA, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València, a través de VLC Teh City i al costat de CEV València, ha engegat un pla per a dotar a més de 250 empreses del coneixement i la guia per a desenvolupar la seua transformació digital i així augmentar la seua eficiència, productivitat i aconseguir l'estratègia digital millorant la seua competitivitat i l'experiència amb el client, segons han informat fonts municipals.

    Sobre este tema, el regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan, ha explicat que València Activa té entre les seues comeses donar suport a la digitalització de l'economia local. Per açò, han impulsat des de VLC Tech City aquest projecte amb el qual hem acompanyat en la transformació digital a través de la formació i l'assessorament integral.

   "La digitalització -ha argumentat el regidor- ha de ser una ferramenta que permeta a les nostres empreses ser més competitives i eficients". El projecte integral de digitalització es va iniciar ara fa dos anys, en plena pandèmia, amb un pla pilot pioner gràcies al com s'han format 10 empreses, escollides per la CEV entre professionals autònoms i xicotets comerços, i han sigut laboratori de proves de la implantació d'aquesta estratègia de transformació digital. Gràcies al seu èxit, el consistori ha pogut oferir a més de 250 comerços un procés integral de digitalització amb el programa Comtur VLC 4.0.

   L'objectiu del pla ha sigut accelerar la digitalització de servicis i processos interns, amb la finalitat que les empreses participants siguen més àgils amb un nou model operatiu. També es busca que les entitats que prenguen part tinguen accés a la innovació disruptiva personalitzada per a cadascuna d'elles; a més d'ampliar oportunitats de negoci, i reduir costos i tempos.

   Per la seua banda, la presidenta de CEV València, Eva Blasco, ha defès que "la digitalització és una autèntica necessitat per a les empreses; d'ací la importància d'aquest programa impulsat a través de la col·laboració públic-privada", ha afirmat.

PLA DE TRANSFORMACIÓ DIGITAL

   Durant una primera fase del projecte, un equip especialitzat va realitzar l'anàlisi de maduresa digital de 10 empreses, formulant una estratègia de transformació digital, realitzant un diagnòstic de traditional corporates, a més d'establir objectius smart de digitalització i un calendari de digitalització.

   Després d'aquestes actuacions, en una segona fase, les 10 empreses participants van poder aplicar les tecnologies adequades per a avançar cap a la digitalització; rebre formació contínua i des de València Activa se'ls va acompanyar en els seus programes de capacitació i en el procés de canvi de cultura per a la digitalització, en definitiva, en el procés de transformació digital.

   En concret, aquest pla s'ha centrat a reduir la bretxa digital entre xiquetes i grans empreses; treballar en la millora de l'ecosistema d'innovació tecnològica; fomentar l'ús de dades com a motor d'impuls sectorial; impulsar el desenvolupament empresarial i els nous models de negoci; avançar en l'alfabetització digital en les empreses, persones autònomes per a promoure un canvi cultural; desplegar accions formatives i d'acompanyament en l'ús de les tecnologies per a les empreses que millor s'adapten a les necessitats de cadascuna, o reduir gastos i millorar productivitat, vendes i exposició de les empreses valencianes.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià