Vox es marca com a objectiu arribar al 2027 amb candidats electorals en els 266 municipis de la província

Constitució de la comissió política de Vox València
VOX VALENCIA
Publicado: viernes, 9 febrero 2024 17:51

   VALÈNCIA, 9 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Vox València s'ha marcat com a objectiu presentar candidats a les eleccions municipals del 2027 per als 266 ajuntaments de la província.

   Així ho han traslladat el president del partit a la província, Ignacio Gil Lázaro, i el coordinador de la nova comissió política de Vox València, Joaquín Alés, abans de la constitució d'aquest òrgan en el MuVIM.

   La comissió, de la qual han excusat la presència dels tres consellers de Vox (Vicente Barrera, Elisa Núñez i José Luis Aguirre) "per actes de govern", elevarà al comité executiu provincial de la formació les propostes, informes i anàlisis de situació que estime oportuns en relació amb la seua estratègia política.

   Gil Lázaro ha apostat per arribar al 2027 "en la millor disposició de fortalesa orgànica del partit i de penetració en la societat valenciana", per al que aquest mateix dissabte celebraran una primera reunió comarcal a la zona del partit judicial de Llíria.

   Respecte a si la nova comissió política s'engegarà a Alacant i Castelló, el també diputat al Congrés ha recordat que Vox té una estructura provincial i no autonòmica i ha rebutjat "marcar una línia de camí per a ningú: ni per a Castelló o Alacant, ni per a Segòvia o Almeria".

   Sí ha reconegut que seria "difícil" traslladar aquest òrgan a nivell autonòmic perquè "té caràcter estrictament provincial i se'n va a desenvolupar en eixos termes", encara que ha destacat que hi haurà un "flux constant" entre els dos àmbits.

   En concret, la comissió està presidida per Gil Lázaro i coordinada pel diputat autonòmic Joaquín Alés. La integren la vicepresidenta i portaveu de Vox a Bétera, Helena Martínez; la responsable provincial de regidors i regidor de València, Mónica Gil, o els tres consellers afiliats a Vox València.

   També formen part de l'òrgan els diputats autonòmics electes per la província, els diputats provincials, els regidors de València, l'alcalde de Nàquera i els portaveus dels seus grups municipals en els ajuntaments d'Alzira, Torrent, Sagunt, Gandia, Montcada, Xàtiva, La Pobla de Vallbona, Requena i Ontinyent.

   Finalment, participen en la comissió el diputat en el Congrés Carlos Flores i el senador designat per València Fernando Ballester.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià