Agro.- La fira Cavatast es reinventa per premiar la qualitat

Copa de cava
EUROPA PRESS
Actualizado: viernes, 7 octubre 2011 20:46

SANT SADURNÍ D'ANOIA (BARCELONA), 7 Oct. (EUROPA PRESS) -

La 15 edició de la Mostra de Caves i Gastronomia Cavatast arrenca aquest divendres a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) després de reinventar-se per premiar la qualitat, i incorpora un nou escenari, la incorporació d'una botiga i un canvi en la dinàmica dels tiquets de les degustacions.

Aquesta edició tindrà 43 expositors del sector agroalimentari i preveu rebre fins a 70.000 visitants, que podran participar en més de 90 activitats relacionades amb la cuina i els vins i caves de la zona.

L'encarregat de donar el tret de sortida ha estat el cap de cuina del Bulli, Oriol Castro, la presència del qual pretén escenificar l'aposta de la fira per la seva vessant gastronòmica.

En declaracions a Europa Press, fonts de l'organització han destacat que aquesta edició busca fomentar l'excel·lència dels productes, pel que s'ha passat del mètode tradicional per accedir als tastos i degustacions --cada val incloïa tres degustacions-- a un altre més selectiu --cada val inclou quatre tiquets-- que posa 'preu' a les mostres, que costen un o diversos tiquets segons la seva qualitat.

Alhora, han assenyalat que el canvi d'ubicació de la fira a un recinte més gran (2.500 metres quadrats) ha permès redissenyar la col·locació dels expositors, que passaran d'estar en fila a estar enfrontats.

Una altra novetat és la incorporació d'una botiga on per primera vegada es podran adquirir tots els espumosos de la mostra, de manera que es pretén acostar el producte al consumidor i millorar la relació entre expositors i visitants.

A més, el Cavatast oferirà una sèrie d'activitats complementàries entre les quals figuren el maridatge de postres, xocolata i cava, una exposició de cartells de cava d'època i rutes enològiques per Sant Sadurní.

La fira va tancar amb 60.000 tastos i 20.000 degustacions el 2010, quan va rebre més de 30.000 visitants, un 60% d'ells procedents de Catalunya.

CENTRE D'INTERPRETACIÓ DEL CAVA

El cap de setmana del Cavatast coincidirà amb la inauguració oficial del Centre d'Interpretació del Cava (CIC) de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona), que pretén explicar els secrets d'aquest producte als seus visitants.

Durant la celebració de la mostra cal reservar el passi de manera anticipada a l'Oficina de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia.

L'entrada al CIC costarà 3 euros per al públic general i el passi tindrà un preu de 2 euros per a jubilats, nens d'entre sis i 12 anys, estudiants, famílies nombroses i grups de més de 12 persones.

Podran accedir gratuïtament els menors de sis anys, les escoles municipals i els monitors, guies i professors acompanyants.