Agro.- Freixenet augmenta un 6% el preu del raïm i destaca la seva qualitat

Racimo de uva
EUROPA PRESS
Actualizado: sábado, 8 septiembre 2012 14:36

BARCELONA, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

Freixenet pagarà pel raïm d'aquesta verema un 6,7% més que l'any passat --0,283 euros per quilo--, tot i que en podria comprar entre un 25% i un 30% menys per la caiguda en la producció d'aquesta fruita a causa de la sequera dels últims mesos a Catalunya, que previsiblement rebaixarà la collita total fins a 400 quilos.

Segons han informat a Europa Press fonts de la companyia, la qualitat del raïm és "boníssima", tant pel seu bon estat com pel seu grau alcohòlic, tot i que la falta d'aigua que ha avançat el començament de la verema al 9 d'agost ha reduït entre un 30% i un 40% la producció de les varietats Chardonnay i Macabeu, caiguda que es preveu una mica menor en les varietats tardanes Xarel·lo i Parellada per les últimes pluges.

Per la seva banda, fonts de Codorníu han explicat a Europa Press que la fruita d'aquesta verema serà de "molt bona qualitat" però en menor quantitat, tot i que la firma, que collita el 80% del raïm que utilitza, no ha precisat els preus de compra del 20% restant.

La verema va arrencar aquest agost a Catalunya amb previsió de molt bona qualitat gràcies a les pluges abundants durant el període de creixement vegetatiu de la planta i a les bones condicions de maduració del raïm, tot i que el conseller d'Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha apuntat una caiguda de fins al 30% en la producció d'algunes varietats per la sequera de juliol i agost.

Per la seva banda, el responsable del sector de la vinya i el vi d'Unió de Pagesos, Joan Santó, ha reclamat 40 cèntims per quilo de raïm blanc de deu graus i 60 cèntims en el cas del raïm negre, i ha argumentat que el preu de la matèria prima només representa entre el 5% i el 6% del preu final de venda d'una ampolla de cava, i que les zones productores de vi d'Extremadura, Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa no tenen existències als cellers.