Agro.- La Generalitat reforça la campanya contra el foc bacterià i la flavescència daurada

Viñedo y uvas afectadas por la flavescencia dorada
MERCIER FRÈRES
Actualizado: lunes, 11 junio 2012 19:47

BARCELONA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mig Natural ha reforçat la campanya 2012 de prospecció intensiva de les plantacions fruiters per detectar possibles focus de foc bacterià i de flavescència daurada.

El foc bacterià és una malaltia bacteriana que pot afectar greument les pereres i pomeres, així com altres plantes de les famílies de les rosàcies, ha informat aquest dilluns la Generalitat en un comunicat.

Aquest any es reforçarà la prospecció amb 18 tècnics a Lleida, i sis a Girona, i des de la Generalitat s'aconsella que, en cas de detectar símptomes de foc bacterià, el professional ho comuniqui al tècnic de la seva Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) o al Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria.

Per la seva banda, la flavescència daurada és una malaltia que afecta la vinya i debilita, de manera progressiva, el cep fins que mor al cap de tres o quatre anys després d'infectar-se.

Les mesures de lluita col·lectiva adoptades són la prospecció intensiva, arrencar les vinyes afectades, i la realització obligatòria de tres tractaments insecticides anuals.