BARCELONA 22 Sep. (EUROPA PRESS) -
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha concedit aquest dijous el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2010 al pastisser Héctor Galizia, segons ha informat en un comunicat.
Galizia destaca per la seva trajectòria professional, i ha creat un negoci familiar de pastisseria en el qual recupera diferents elaboracions vinculades a la neula.
Alhora, el Govern ha concedit un accèssit al finalista, Enric Rosell Gili, un xarcuter que té com a objectiu recuperar receptes antigues d'embotits utilitzant la mínima quantitat d'additius possibles, com la botifarra catalana sense additius sintètics.
La Conselleria va crear aquest guardó per premiar l'esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, innovació, diversificació i disseny de productes artesans.
La quantia total del premi és de 6.000 euros, que es reparteixen en 4.000 per al guanyador i 2.000 per al finalista.
Pelegrí també lliurarà 32 diplomes de Mestre Artesà Alimentari corresponents al 2010: 10 forners, 10 pastissers, vuit xarcuters, dos xurrers i dos formatgers per la seva creativitat i els seus coneixements d'artesania alimentària.
"Els artesans alimentaris són part del nostre patrimoni cultural i, com a tal, s'han de defensar", ha sostingut el conseller, i alhora ha remarcat que l'artesania alimentària és una realitat viva de Catalunya en constant evolució per les noves demandes dels consumidors.
Alhora, ha assenyalat que "la permanència durant molts anys en un mateix ofici amb la voluntat de fer-ho cada dia millor farà que les futures generacions continuïn proporcionant aquesta riquesa alimentària que no cal perdre mai".