Agro.- Nostrum duplicarà plantilla amb l'obertura de fins a 30 franquícies a Espanya

Establecimiento Nostrum en Tarragona
NOSTRUM
Actualizado: domingo, 27 marzo 2011 15:17

Posposa el seu pla d'elaborar plats per a supermercats europeus a causa de la crisi


BARCELONA, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -

La cadena catalana d'establiments de menjar per emportar Nostrum preveu duplicar la seva plantilla, actualment formada per 130 treballadors, amb l'obertura d'entre 20 i 30 franquícies aquest any.

En declaracions a Europa Press, el director general de Nostrum, Quirze Salomó, ha explicat que la cadena està fent un canvi d'estratègia cap a la franquícia en què prioritzen obertures en zones molt transitades pel públic, properes a oficines i centres comercials.

Així, el pla d'expansió de Nostrum preveu sortir de Barcelona i la seva àrea d'influència per desembarcar a altres comunitats com Madrid, Saragossa i la Comunitat Valenciana, amb una inversió de 2,5 milions d'euros, ja que cada establiment suposa un desemborsament de 100.000 euros.

A més, Salomó també ha avançat que la cadena preveu instal·lar-se a França el 2012, i tot i que no ha concretat el nombre d'establiments, ha matisat que n'obrirà més d'una i que París té "molts números" per albergar-hi nous locals.

Nostrum va obtenir una facturació de set milions d'euros el 2010, de manera que no ha experimentat cap creixement respecte al 2009, quan també va tancar l'exercici amb set milions.

Tot i això, Salomó es mostra optimista de cara als següents anys, ja que la cadena preveu arribar a entre vuit i nou milions de facturació el 2011 i augmentar la seva xifra de negoci fins als 10 milions el 2012.

IMPACTE DE LA CRISI

Com a conseqüència de la crisi, Nostrum ha hagut de posposar el projecte de creació d'una nova divisió per elaborar plats de menjar catalana i mediterrània per a marques blanques de supermercats a Europa, amb el qual la cadena pretenia el 2008 duplicar la seva facturació en tres anys.

La cadena ha tancat el 2010 set establiments, tots ells propis, ubicats en carrers com Rocafort, Entença i Sepúlveda de Barcelona, perquè, segons Salomó, alguns dels locals eren petits per remodelar-los i no es trobaven en "zones estratègiques" i, en altres casos, no se n'ha pogut renegociar el lloguer.

Nostrum ofereix actualment un centenar de plats, com paella, escudella, fideuà i vedella amb bolets, tot i que la cadena ha introduït una gamma més àmplia de petits 'delicatessen' que, segons Salomó, estan tenint molt bona acollida entre els seus clients.

La cadena, fundada el 1999 per la família Salomó, compte actualment amb 37 establiments, inclòs el recentment inaugurat a Tarragona.