Sotheby's subhastarà dos sopars amb Ferran Adrià

Ferrán Adriá
EUROPA PRESS
Europa Press Economía Finanzas
Actualizado: martes, 5 marzo 2013 12:13

NOVA YORK 5 Mar. (Reuters/Ep) -

Sotheby's subhastarà dos sopars amb el xef català Ferran Adrià, per donar l'oportunitat de provar els plaers d'elBulli als qui no van poder menjar allà abans que el restaurant tanqués les portes, segons ha informat la casa de subhastes en un comunicat.

Els sopars, per a quatre persones, estaran entre els plats forts d'unes vendes que se celebraran el mes que ve a Hong Kong i Nova York, quan el celler, equipament i records del restaurant també surtin a subhasta.

"És una experiència única sopar amb el cuiner més creatiu del món", ha assegurat Jamie Ritchie, president del sector del vi a Amèrica i l'Àsia de la casa de subhastes Sotheby's.

Es podrien vendre més de 8.800 ampolles de vi del celler d'elBulli per una xifra estimada d'un milió de dòlars (al voltant de 767.000 euros), però Ritchie ha augurat que és difícil posar un preu als sopars amb Adrià al restaurant del seu germà, 'Tiquets', a Barcelona.

El preu de sortida per al sopar en la subhasta del 3 d'abril a Hong Kong i l'altra venda que tindrà lloc el 26 d'abril a Nova York serà de 5.000 dòlars.

"Estem entusiasmats de poder oferir l'oportunitat de gaudir una part de l'experiència d'elBulli als amants del menjar i el vi", ha assegurat Ritchie en un comunicat.

La recaptació de les subhastes anirà en benefici de la Fundació elBulli, un centre culinari que està previst que obri les portes a Espanya el 2014.

Adrià, de 50 anys, ha dirigit el famós restaurant amb tres estrelles Michelin situat a la ciutat catalana de Roses durant 27 anys, fins que va tancar el 2011.

Va ser nomenat el restaurant més important del món durant quatre anys consecutius segons la llista 'S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants', compilada per la revista 'Restaurant Magazine'.

Contenido patrocinado