BARCELONA/MADRID 4 Jul. (EUROPA PRESS) -
El local barceloní Fastvínic s'ha convertit en el primer restaurant de Catalunya a obtenir la certificació LEED Gold, atorgada pel 'Green Building Council' dels Estats Units, per "concebre un espai ecològic fet amb materials respectuosos amb el medi ambient", segons ha informat Fastvínic.
Aquests materials consisteixen en productes locals, reciclats, saludables, compostables, reciclables i forestals amb certificat d'origen.
Un d'ells és la vaixella utilitzada pels clients, que és compostable i està feta amb primeres matèries que provenen de materials reciclats o d'origen renovable.
L'electricitat consumida també és d'origen renovable i, exceptuant alguns punts de llum en algunes taules, tot el local està il·luminat amb llums de LED.
A més, s'han instal·lat sensors de llum natural i de presència que garanteixen l'ús de la llum solar quan cal.
Pel que fa a l'aigua, s'evita una despesa innecessari reutilitzant l'aigua consumida a les cisternes dels serveis.
Alhora, per a la gestió de residus s'han col·locat al menjador dos punts de reciclatge amb dues màquines compactadores 'Tritech Food', en les quals els clients han de dipositar i separar les llaunes o ampolles de plàstic.