Actualizado 04/05/2012 21:03 CET

Agro.- La Generalitat crearà el registre del sector de l'alimentació animal aquest estiu

Vacas Tudancas
MINISTERIO DE DESARROLLO RURAL

BARCELONA, 4 May. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep María Pelegrí, ha anunciat aquest divendres la creació del registre del sector de l'alimentació animal per a l'estiu.

Així ho ha avançat en la inauguració de les assemblees generals ordinàries de l'Associació Catalana de Fabricants de Pinso (Asfac) i de l'Associació per al Control i la Promoció de la Qualitat de les Primeres Matèries (Qualimac), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Pelegrí s'ha referit a la difícil situació que travessa el sector a causa de les diverses alertes existents sobre productes importats a Catalunya, i ha assegurat que la Conselleria està treballant per "agilitar al màxim la resolució, especialment en la reducció dels terminis d'establiment de mesures i de disponibilitat de resultats analítics".

Alhora, ha reclamat més reconeixement social i notorietat per al sector del pinso i ha insistit en la necessitat d'establir un contacte efectiu entre Catalunya i Brussel·les, a més d'assegurar que la Conselleria vincularà les seves propostes a través de la Delegació del Govern davant de la Unió Europea.

El conseller també ha incidit que el seu departament promou una administració que mantingui unes relacions amb les empreses que vagin més enllà de la gestió burocràtica i de l'activitat de control, advocant per una etapa caracteritzada pel treball conjunt i pel desenvolupament de sinergies amb el sector.

Europa Press Comunicados Empresas