Armengol colloca la primera pedra de les obres de dues promocions d'habitatges públics de Maó

Publicado 7/2/2019 14:12:32CET
Armengol pone la primera piedra de promociones de vivienda en Mahón
EUROPA PRESS

MENORCA, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat aquest dijous en l'acte de collocació de la primera pedra de dues promocions d'habitatges públics al carrer Borja Moll de Maó, que sumen 58 habitatges i suposen una inversió global de 5,6 milions d'euros.

La líder de l'Executiu balear ha destacat que les polítiques d'habitatge "són una absoluta prioritat" per al seu Govern. "Les hem hagut de posar en marxa prcticament de zero perqu veníem d'un autntic desert", ha manifestat durant l'acte.

Per part seva, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha explicat que "la construcció d'habitatges protegits és una de les vies per a incrementar el parc d'habitatge públic". "Per també treballem amb altres línies per a afavorir l'accés a l'habitatge, com els pisos buits de les grans forquilles, l'increment de les ajudes al lloguer o el programa Cohabita", ha afegit.

En concret, la primera de les promocions constar de 40 habitatges de 45 metres quadrats -tres dels pisos estan adaptats per a persones amb mobilitat reduda- i dos pisos de 60 metres quadrats. La construcció comptar amb espais destinats a serveis com a menjador, servei de fisioterpia, sala multiusos o sala de conferncies.

L'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) preveu que una part d'aquests immobles es pugui adjudicar a joves que estiguin cursant estudis relacionats amb la tercera edat o que tinguin voluntat de cuidar de vens majors.

Armengol ha destacat la funció "social i comunitria" de la promoció, ja que es presenta l'oportunitat de posar a l'abast de les persones majors o amb discapacitat habitatges amb serveis i de crear espais de convivncia generacional, facilitant també l'accés dels joves a l'habitatge. El projecte compta amb un pressupost de 3,7 milions d'euros, i el termini d'execució és de 21 mesos.

La segona de les promocions constar de 18 habitatges i el termini d'execució de les obres és de 16 mesos. La construcció s'executar en un solar del Ibavi de 441 metres quadrats i, en aquest cas, es tracta de 14 pisos de dues habitacions i quatre d'una habitació. El pressupost d'aquesta promoció és de 1,8 milions d'euros.

Aquesta promoció est destinada a la ciutadania en general i, una vegada finalitzades els habitatges, s'adjudicaran a les persones inscrites en la llista del Ibavi.

Para leer más