Publicado 23/01/2019 13:28CET

'Gènova' recrimina a Bauzá les "crítiques injustificades" al PP i atribueix la seva marxa a que no repetia com a senador

El president del PP, Pablo Casado, presideix una reunió del Grup Popular
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

   Va mantenir una xerrada amb Cosidó, després de fer pública la seva decisió en els mitjans de comunicació, i li va explicar les seves discrepncies amb el partit

   MADRID, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

   La direcció nacional del PP ha enlletgit aquest dimecres a l'expresident de Balears, José Ramón Bauzá, les seves "crítiques injustificades" a la política lingüística del partit i que ni tan sols havia exposat en els rgans interns, segons han assenyalat fonts de la direcció nacional, que atribueixen la seva marxa al fet que no anava a repetir com a senador després de les autonmiques de maig.

   Bauzá ha anunciat que es dóna de baixa com a militant del PP i que renuncia a la seva acta com a senador del Grup Popular per Balears a través d'una carta remesa als mitjans de comunicació. En aquesta missiva, acusa el seu partit d'haver estat a Balears "el que ha sembrat i regat un nacionalisme que l'esquerra no ha necessitat més que explotar" i diu que no pot seguir en un partit que li és "impossible de votar".

   A més, Bauzá carrega durament contra la política lingüística del PP balear que dirigeix el president de la formació, Biel Company, i acusa el partit de promoure l'adoctrinament. Es tracta d'un extrem amb el qual 'Gnova' "no est ni pot estar d'acord", subratllen fonts de l'adrea del PP. "Aix és absolutament fals", diuen des de la direcció nacional de Pablo Casado.

NO VA EXPRESSAR LES SEVES CRÍTIQUES A FRUMS INTERNS

   Segons fonts del PP nacional, hagués bastat amb que Bauzá hagués "escoltat amb major deteniment el discurs" de Pablo Casado a la Convenció Nacional per haver-se donat compte que, si per alguna cosa es caracteritza l'adrea de partit, és per "la defensa del castell".

   En aquest conclau, celebrat el cap de setmana passat a Madrid i en el qual va estar present el propi Bauzá, el líder del PP va dir que impulsar una llei que "garanteixi l'ensenyament en castell a tota Espanya i eradiqui l'adoctrinament nacionalista i el dogmatisme d'esquerra".

   A més, destaca que el Grup Popular ha presentat una proposició no de llei al Congrés en la qual insta el Govern a "promoure una legislació bsica que garanteixi l'exercici del dret constitucional a l'ús del castell a tota Espanya" i en la qual es reclamen mesures per "eliminar tota imposició d'una llengua com a font de discriminació".

   Per tot aix, encara que 'Gnova' diu que "accepta" la marxa de Bauzá, recalca que no pot "acceptar unes crítiques injustificades" que, a més, ni tan sols s'havien expressat en els rgans i frums interns del PP, han afegit fonts de la direcció nacional. Després d'admetre que la seva sortida és "una mala notícia", li agraeix "tot el que ha fet" i li desitja "el millor d'aquí d'ara endavant".

ES QUEDAVA FORA DE LES LLISTES

   Bauzá és senador autonmic, triat pel Parlament balear, per la qual cosa el seu crrec quedava en l'aire amb les eleccions autonmiques de maig. És el PP balear el que decideix a qui tria com senador en representació de la comunitat autnoma d'acord amb el nombre d'escons que li corresponguin, i hi cap fins i tot la possibilitat que el PP no aconsegueixi senador autonmic al maig.

   La comunitat de Balears compta amb dos senadors autonmics que, fins ara, s'han repartit entre el Partit Socialista i Partit Popular per no est clar si aquest mateix repartiment es reproduir en els comicis del 26 de maig.

   De fet, fonts de la direcció nacional del PP consultades per Europa Press han atribut la seva marxa al fet que no anava a repetir com a senador autonmic després dels comicis de maig. D'aquesta forma, abans que el partit li deixés fora, ell ha decidit anar-se'n.

CONVERSA AMB COSIDÓ

   José Ramón Bauzá ha acudit a primera hora d'aquest dimecres al despatx del portaveu del Grup Popular, Ignacio Cosidó, per al no trobar-ho s'ha marxat sense comunicar-li la seva decisió de deixar la seva acta de senador.

   Per tant, l'adrea del Grup Popular a la Cambra alta ha conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació. Posteriorment, Cosidó ha aconseguit parlar amb ell sobre la seva marxa i en aquesta conversa li ha explicat que té discrepncies amb la direcció regional per també amb la nacional per recolzar al PP balear, segons han indicat fonts 'popular' a Europa Press.

Para leer más