Ajornat el juí a l'exalcalde de Sant Antoni de Benaixeve per prevaricació en abstindre's jutgessa per incompatibilitat

Acusats durant el juí
EUROPA PRESS
Publicado: lunes, 20 noviembre 2023 17:27

   VALÈNCIA, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El juí que anava a arrancar hui en la secció cinquena de l'Audiència Provincial de València contra l'exalcalde 'popular' de Sant Antoni de Benaixeve, Eugenio Cañizares, i dos persones més, ha sigut ajornat fins demà en abstindre's la presidenta d'estudiar el cas per incompatibilitat, ja que quan es va iniciar el procediment --el 2013-- va ser qui va dictar en el jutjat --en eixe moment estava en instrucció-- la interlocutòria d'incoació.

   La vista s'havia iniciat hui, tal com estava previst, i mentre les parts --acusacions i defenses-- exposaven les qüestions prèvies, la ponent s'ha adonat que el cas es remunta al 2013 en un jutjat d'instrucció en el qual ella treballava en eixe moment.

   Per això, ha demanat comprovar si ella havia participat en algun moment en la instrucció de la causa, i s'ha notificat que així va ser, ja que va dictar la interlocutòria d'incoació al novembre del 2013 i va portar la instrucció durant un any. Açò és causa d'abstenció, amb la qual cosa ha suspès el juí i es reprendrà demà amb una altra ponent.

   El juí es dirigeix contra qui va ser alcalde de Sant Antoni de Benaixeve entre els anys 1997 i 2015; l'ex-secretari interventor de la mateixa localitat i l'ex-secretari de l'Ajuntament de Canet d'en Berenguer i advocat en actiu, José Antonio Sancho Sempere.

   Els tres s'enfronten a nou anys d'inhabilitació de l'administració local --tal com reclama provisionalment el ministeri fiscal-- per un delicte continuat de prevaricació administrativa.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià