Almenys sis palestins ferits per enfrontaments contra l'Exèrcit d'Israel a Cisjordània

Soldats de les Forces de Defensa d'Israel (FDI)
Europa Press/Contacto/Nasser Ishtayeh
Publicado: jueves, 8 junio 2023 10:32

   Soldats israelians arriben a Ramallah per a demolir la casa de l'autor de l'atemptat en una parada d'autobús al novembre

   MADRID, 8 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Almenys sis palestins han sigut ferits per bales i gas lacrimogen després d'enfrontar-se contra les Forces de Defensa d'Israel (FDI) en la ciutat cisjordana de Ramallah, que el seu objectiu ha sigut demolir la casa del presumpte autor d'un atemptat en una parada de bus a Jerusalem el novembre passat, que es va saldar amb dos víctimes mortals.

   "Les FDI van destruir anit la casa del terrorista Islam al Faruq a la ciutat de Ramallah. El terrorista va dur a terme un atac el 23 de novembre del 2022 (...) durant el qual va detonar explosius en dos escenaris a Jerusalem. En l'atac, Aryeh Shchoupek i la difunta Tedsa Tschuma van ser assassinats i desenes d'altres civils van resultar ferits", ha comunicat l'Exèrcit israelià en el seu compte de Twitter.

   Els enfrontaments, que s'han saldat amb almenys quatre ferits de bala i dos per inhalar gas lacrimogen, han esclatat en els voltants de la vivenda del suposat autor de l'atemptat, Islam al Faruq, segons ha publicat l'agència palestina de notícies Felesteen.

   Al Faruq, de 26 anys, encara es troba detingut i tot esperant juí després d'haver sigut sotmès "a una dura investigació", ha assegurat la pròpia agència.

   L'Exèrcit israelià ja va avisar al febrer la família del sospitós sobre la seua intenció de demolir la casa, segons el diari 'The Times of Israel', i és que les autoritats israelianes derrueixen regularment les cases de palestins acusats per terrorisme.

   Segons l'agència de notícies palestina Wafa, Israel ha demolit i s'ha apoderat de 42 edicificios a Jerusalem i Cisjordània entre els dies 2 i el 15 de maig, que han provocat el desplaçament de 50 palestins, entre ells 23 xiquets.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià