Anticorrupció defèn la legalitat de les conformitats i respon a Camps: "No són pactes obscens ni clandestins"

L'expresident de la Comunitat Valenciana Francisco Camps ofereix declaracions als mitjans a la seua arribada a l'Audiència Nacional, a 30 de gener de 2023, en San Fernando de Henares, Madrid (Espanya).
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press
Publicado: martes, 31 enero 2023 13:58

   "Bé ho sap qui va ser absolt en el juí dels trages, en el qual va haver-hi dos conformitats", li ha contestat la Fiscalia

   MADRID, 31 Ene. (EUROPA PRESS) -

   La Fiscalia Anticorrupció ha defès aquest dimarts la legalitat de les conformitats aconseguides amb alguns dels acusats en el juí que se segueix en l'Audiència Nacional per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama 'Gürtel', assegurant que no es tracta de pactes obscens ni clandestins".

   "Bé ho sap el que va ser absolt en el juí dels trages en què va haver-hi dos conformitats", ha contestat la fiscal Concepción Nicolás a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, que va denunciar en declaracions prèvies a la vista oral les maniobres del Ministeri Públic.

   La representant de la Fiscalia ha deixat clar durant el tràmit de qüestions prèvies que les conformitats d'alguns dels principals acusats, com el líder de 'Gürtel' Francisco Correa o el seu 'número dos' Pablo Crespo, no són "pactes obscens foscos" i tampoc suposen gens "nou ni il·legal".

   "Es tracta d'un dret personal voluntari, és perfectament legal i conegut per la jurisprudència. La jurisprudència diu que tots aquests reconeixements dels fets per a beneficiar-se d'un atenuant exigeixen una cooperació seriosa i rellevant. Açò ha volgut fer el fiscal", ha justificat Nicolás.

"UN ACORD GENS CLANDESTÍ"

   De cara a aquest juí, en el qual almenys 11 dels 26 acusats han presentat escrits de reconeixement dels fets, "la qual cosa existeix és un acord gens clandestí" que busca agilitzar la vista oral i alleugerir la prova.

   "Hem volgut fer-ho de manera tan transparent que se de trasllat a totes les parts de la possible pena que es puga reduir. Hem demanat que declaren primer perquè aquells que no es conformen puguen sentir el relat autoincriminatori", ha insistit la fiscal.

   En aquest context, la representant del Ministeri Públic ha recordat a Camps que la jurisprudència vé reconeixent que els escrits d'altres acusats no afecten al criteri del tribunal. "Bé ho sap el que va ser absolt en el juí dels trages en què va haver-hi dos conformitats", li ha etzibat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià