Publicado 24/12/2013 12:44

Artesans i dissenyadors posen a la venda este Nadal a València una col·lecció d'objectes inspirats al Japó

Sanserif-Esencia13-hinomaru
REUTERS

VALÈNCIA, 24 Dic. (EUROPA PRESS) -

Artesans i dissenyadors posen a la venda este Nadal una exclusiva col·lecció de joies, complements de regal i objectes inspirats en la cultura japonesa, a la primera botiga oficial de l'artesania; Sibarita shop, ubicada al centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana.

Des de joieria a útils de cuina, passant per complements de moda i decoració reten homenatge a la creativitat de les dos cultures, segons han informat responsables de la iniciativa en un comunicat.

Joies actuals inspirades en les Falles i les Geishes, escuradents japonesos de vidre, cobrix-botons amb formes animals per als més menuts, bosses de teixits naturals o vasos de porcellana que recreen el plegat del paper conformen una col·lecció eclèctica de propostes contemporànies elaborades per mestres artesans sota la direcció de la coordinadora de Sanserif Creatius, Ana Yago.

En total, Essència by Sanserif Creatius presenta una vintena de productes que "cobrixen les més diverses necessitats i amb uns preus adaptats al mercat actual", que permeten adquirir des de joies exclusives amb bany d'or (20 euros), bijuteria infantil (7 euros) o coberts japonesos (14 euros); fins a mobiliari ecològic (90 euros), o gerros de vidre fets a mà (130 euros), entre molts altres objectes disponibles al centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana.

La intenció és posar a disposició del públic producte d'alta gamma i amb qualitat certificada d'artesania valenciana a preus competitius, per a promoure la innovació en el sector i acostar l'artesania a la societat, segons ha explicat la impulsora d'esta iniciativa, Ana Yago, que ha destacat que la positiva resposta que ha rebut Essència garantix que es pugua estendre a més artesans i ampliar així la gamma de producte exclusiu que pot oferir el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana.

En este sentit, la directora de Sanserif Creatius ha explicat que el projecte Essència tracta de "plasmar el compromís de dissenyadors i artesans amb la societat mitjançant la concepció de nous objectes i productes que donen solució a necessitats actuals o que aporten valors afegits als ciutadans, com el respecte mediambiental, el consum de primeres matèries autòctones o el desenvolupament de nous mercats que donen viabilitat a oficis tradicionals".

RECICLATGE I RECUPERACIÓ

Així destaca el reciclatge d'envasos de plàstic per a reconvertir-los en complement de gerros de vidre penjables (Hinomaru Vase); la recuperació del tradicional farcell --furoshiki-- com a embalatge de productes; o recuperar elements industrials --palet-- per a generar complements de decoració com un rellotge de gran format (Pallet Clock), entre d'altres proposta de la mostra.

Els dissenys de Sanserif Creatius han estat recreats per firmes i professionals de l'artesania de reconegut prestigi, cas de Cartoné, DeFerro, Di-abani, DoManises, Enrique San Antonio, José Marín, Limoceramics, María José Cañada, Marifé Navarro, Marín Lloret, Mónica Blanco, Payá+Stessens, Salvador Martí, Sara Sorribes i Trufas Martínez, entre d'altres. Sempre baix la premissa de recuperar processos tradicionals per a concebre objectes i productes contemporanis.

Tant l'exposició com la col·lecció d'objectes resultants han rebut "nombrosos suports" per part d'entitats i empreses japoneses i valencianes, i fins i tot ha el projecte Essència by Sanserif Creatius, inspiració japonesa en l'artesania valenciana ha estat elegit per a formar part dels actes culturals oficials que commemoren l'Any dual Espanya-Japó, coincident amb el quatre-cents aniversari de l'enviament de l'Ambaixada Keicho a Europa.

Alhora, estr projecte ha comptat amb la col·laboració de la Japan Foundation, la Fundació Espanyola per a la Innovació de l'Artesania (Fundesarte), la Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, o l'Associació Cultural Valenciana del Japó, entre d'altres organismes.