Ascendeixen a 54 les dones assassinades per violència de gènere en el que va d'any i quatre en l'última setmana

Edifici en el qual es va produir el crim a Sagunt
EUROPA PRESS
Publicado: jueves, 30 noviembre 2023 17:02

   MADRID/VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El nombre de dones assassinades per les seues parelles o ex-parelles en el que va d'any 2023 ha ascendit a 54 després de confirmar-se el cas d'una dona de 34 anys a Sagunt, assassinada el 29 de novembre, segons ha confirmat aquest dijous el Ministeri d'Igualtat. És la quarta dona assassinada per violència de gènere en l'última setmana.

   Amb la confirmació d'aquest cas, el nombre de dones assassinades per violència de gènere a Espanya ascendeix a 54 al 2023 i a 1.239 des del 2003, quan es van començar a recopilar aquestes dades. A més, el nombre de menors orfes per violència de gènere ascendeix a 55 al 2023 i a 432 des del 2013.

   La víctima tenia dos filles menors d'edat i existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor, segons ha informat Igualtat.

   El succés va tindre lloc aquest dimecres en una vivenda d'un edifici de Sagunt en la qual es trobava la víctima al costat de la seua filla de 13 anys, que també va resultar greument ferida després de caure des del segon pis a un pati interior.

   L'arrestat, de 39 anys, suposadament va ferir la dona en el coll amb un arma blanca, la qual cosa va provocar la seua mort. En la casa estava la filla de 13 anys de la víctima, que va caure al pati interior des d'una finestra. La Policia investiga si es va precipitar de manera fortuïta mentre anava a demanar ajuda o si, per contra, va ser espentada. Consta que la filla tenia una germana també menor però en el moment del crim estava amb uns familiars.

   Després de conéixer la confirmació del cas com a violència de gènere, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, via xarxes socials, ha censurat que "ha tornat a passar" un "nou assassinat masclista, que eleva el nombre de víctimes a una xifra insuportable". "Denunciar és vital. No podem seguir tolerant el negacionisme que ens mata", ha agregat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià