Ataquen un mural de Petrer en homenatge al poeta Paco Mollá per a eliminar la paraula 'feixisme'

Ataquen el mural en homenatge al poeta Poc Mollá picant la paret per a eliminar la paraula feixisme
AYUNTAMIENTO PETRER
Publicado: viernes, 17 noviembre 2023 17:21

   VALÈNCIA, 17 Nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Petrer denuncia que el mural en homenatge al poeta local Paco Mollá que arreplega la frase 'La cultura és una altra arma més contra el fascisme' ha patit un atac per a eliminar la paraula 'feixisme'.

   El mural, obra del grup d'artistes Doble 13, està situat en un lateral de la façana de la biblioteca que porta el seu nom, al carrer Luis Chorro de Petrer.

   Segons el consistori, l'atac inicialment va consistir a ratllar la paraula 'feixisme'. Després d'una restauració que va incloure una protecció especial del mural, els vàndals van tornar a atacar-ho, aquesta vegada picant directament la paret per a eliminar la paraula.

   L'edil de Cultura, Fernando Portillo, lamenta "un atac no solament al mural, sinó als valors culturals i democràtics que representa": "Est és un atac a la llibertat d'expressió i a la memòria d'una figura tan rellevant com Paco Mollá per a la nostra comunitat",.

   El departament de Cultura de Petrer prendrà mesures per a restaurar el mural al seu estat original i per a protegir-ho de futurs actes vandàlics.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià