Baldoví assevera que l'Estat "deu 2.000 milions a la dependència valenciana" i "els ha de pagar ja"

Reunió de Baldoví
COMPROMÍS
Publicado: lunes, 27 marzo 2023 13:55

   VALÈNCIA, 27 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El candidat de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha assegurat que l'Estat deu de més de 2.000 milions d'euros al sistema valencià d'atenció a la dependència i ha indicat: "Els ha de pagar ja".

   Baldoví s'ha reunit aquest dilluns amb el Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana, Cermi, i els ha assegurat que el deute que l'Estat té amb la Generalitat és un dels principals punts que Compromís té en la seua agenda de reivindicació valenciana.

   El candidat de Compromís ha indicat que segons la llei l'Estat hauria d'estar aportant el 50% del total dels diners que la Generalitat inverteix en polítiques d'atenció per a persones amb dependència, però desgraciadament i de forma injusta només aporta un 15%.

   "Gràcies a la gestió primer de Mónica Oltra i ara d'Aitana Mas, la dependència valenciana ha passat de ser la pitjor valorada de tot l'Estat per culpa del PP, a ser la cinquena amb millor valoració, passant de 43.000 persones ateses en 2015 a 134.000 en aquests moments, unes xifres que van augmentant malgrat el maltractament al que ens sotmet l'Estat central, per açò, si sóc triat President de la Generalitat la meua primera mesura serà reclamar una reunió monogràfica amb Pedro Sánchez per a exigir un tracte just per a la ciutadania valenciana".

   Baldoví a més, ha anunciat que impulsarà el desenvolupament de la nova Llei d'Accessibilitat Universal, l'aprovació de la qual "serà prioritària a l'inici de la pròxima legislatura, per a aconseguir que el territori valencià siga el primer a regular de manera transversal el dret a l'accessibilitat de totes les persones". "Un dret que ha d'aplicar-se en l'Administració, el transport públic, les infraestructures, i la resta d'àmbits socials per a trencar totes les barreres", ha agregat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià