Bernabé veu necessària una oferta de FP Dual per al relleu generacional del sector turroner

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, durant la inauguració de la 15ª Fira de Nadal de Xixona
DELEGACIÓN GOBIERNO CV
Publicado: martes, 5 diciembre 2023 18:51

   ALACANT, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha ressaltat que el sector turronero necessita mà d'obra i relleu generacional perquè perdure en el temps, per la qual cosa considera que és necessària una oferta formativa "atractiva i de qualitat", a través de la Formació Professional Dual, amb la imprescindible incorporació de les empreses dedicades a elaborar aquest producte.

   Així s'ha expressat aquest dimarts Bernabé durant la inauguració de la 15 Fira de Nadal de Xixona, en la qual ha participat al costat de l'alcaldessa de la ciutat, Isabel López, segons ha indicat la Delegació en un comunicat.

   Bernabé ha destacat que 2022 va ser un any "molt bo" per a la indústria del torró, amb una facturació "rècord" i en el qual les seues exportacions van aconseguir els 67 milions d'euros i es va incrementar l'ocupació un 10 per cent.

   En aquest sentit, ha enaltit "la sensibilitat i el compromís del Govern d'Espanya" amb tots aquells sectors que participen a la Fira de Nadal de Xixona, entre ells els de la producció del torró.

   Per això, ha apuntat que el Govern és "conscient de les dificultats que es donen en la producció", per la qual cosa ha establit unes ajudes de 81 milions d'euros per a productors de fruiters i de pela que es començaran a pagar durant aquest mes. D'ells, ha afirmat que quasi 13 milions són per a la Comunitat Valenciana.

   Quant a la mel, la delegada ha ressaltat que el seu valor "transciende a l'econòmic, ja que l'apicultura és fonamental per a la conservació del medi natural" i ha assenyalat que el Govern va aprovar el passat mes de juliol el Pla de Control Reforçat de la Qualitat de la Mel per a la campanya 2023, per a "garantir l'eficàcia i eficiència en les inspeccions".

   Respecte a la Fira de Nadal de Xixona, que compta amb més de cent expositors de productes autòctons, ha ressaltat que és "un referent del turisme nadalenc i gastronòmic, motor econòmic de la província d'Alacant i de la Comunitat Valenciana".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià