La Biblioteca Històrica de la UV celebra el Dia del Llibre Valencià amb una lectura d'Enric Valor

Publicado: miércoles, 16 noviembre 2022 10:14

   VALNCIA, 16 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Biblioteca Histrica de la Universitat de Valncia (UV) celebrar aquest dimecres, per quart any consecutiu, el Dia del Llibre Valenci amb una activitat oberta a la societat valenciana que contempla una lectura dedicada a Enric Valor.

   D'aquesta manera, sota el títol 'Llegim rondalles!' des de les 10.00 hores d'aquest dimecres es far una lectura continuada de les 'Rondalles valencianes' d'Enric Valor, segons ha informat la institució acadmica.

   Així mateix, ha destacat que més d'un centenar de persones llegiran breus fragments d'aquesta obra, "fruit del magnífic treball de recuperació de la tradició oral que va dur a terme l'autor".

   Aquesta iniciativa de la Biblioteca Histrica de la UV té com a objectiu "promoure el coneixement de la llengua i cultura valencianes, donar a conéixer obres i autors valencians, i acostar el patrimoni bibliogrfic de la Universitat de Valncia a tota la societat".

   La lectura estar amenitzada amb diferents actuacions a crrec de la Colla de Dolaines i Percussió de la Universitat de Valncia, ha agregat la institució.

   A més, es podr visitar la microexposición 'Rondalles i rondallistes en la Biblioteca Histrica', amb una selecció de peces que inclou entre unes altres l'edició impresa a Valncia en 1768 de l'obra de Luis Galiana 'Rondlla de rondlles...' i els tres volums de la primera edició de les 'Rondalles valencianes' d'Enric Valor amb la seua dedicatria autgrafa.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià