Bielsa defendrà les seues llistes avalat per la unanimitat provincial i sense "intenció de conflicte" amb la direcció

(E-D) Diana Morant, Carlos Fernández Bielsa, Ximo Puig i Sandra Gómez
PSPV-PSOE
Publicado: jueves, 8 junio 2023 16:36

   VALÈNCIA, 8 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Valencia, Carlos Fernández Bielsa, defendrà aquesta vesprada en la Comissió Executiva Nacional (CEN) les llistes que va aprovar ahir el Comité Provincial per unanimitat sense "cap intenció de conflicte".

   Fonts properes al líder provincial han insistit que el Comité Provincial, amb quasi 200 integrants de totes les comarques valencianes va aprovar per unanimitat la llesta proposta.

   Les mateixes fonts han assenyalat que aquest incloïa les peticions de la cúpula autonòmica, la inclusió de Vicent Sarrià i Mako Mira, quart i cinqué lloc de la llesta proposta per Bielsa. En les anteriors eleccions, el PSPV va obtindre quatre diputats per Valencia.

   El Reglament Federal del PSOE assenyala que la proposta de llistes per a Congrés i Senat i la dels diputats provincials naixerà dels Comités Provincials i la Comissió Executiva Autonòmica haurà de remetre'ls al Comité de Llistes amb un informe sobre este tema. Sobre la base d'això, serà aquest últim organisme qui aprove la llista o propose una nova, a la qual es donarà llum verda finalment en el Comité Federal. El dissabte es reunirà aquest organisme per a aprovar les candidatures.

   La proposta per a la llista del PSPV per Valencia al Congrés dels Diputats està formada, en aquest ordre, per Diana Morant (1); José Luis Ábalos (2); l'alcaldessa d'Anna i diputada de l'Àrea de Benestar Social i Qualitat Democràtica de la Diputació de València, Pilar Sarrión (3); el diputat al Congrés i regidor a l'Ajuntament de València Vicent Sarrià (4); i la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira (5).

   En la proposta també figuren el secretari general de Joventuts Socialistes d'Espanya, Víctor Camine (6); l'alcaldessa de Llaurí, Ana González (7); i l'assessor especial a Fons Europeus per a la Generalitat i president d'EUMAHS, Bartolomé Nofuentes (8).

   En el Senat es proposa a l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo; la directora general de Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre i secretària de Política Econòmica i Transició Digital del PSPV, Cristina Moreno, i a l'alcalde en funcions de Requena, Mario Sánchez, que en aquests comicis passa a l'oposició en perdre amb la majoria de dretes.

   També en la Diputació, Carlos Fernández Bielsa ha triat com diputats a Eva Sanz, Rafa García, Nuria Campos, Vicent Zaragozá, Empar Folgado (València), Neus Garrigues (Alzira), Vicent Mascarell (Gandia), María Dolores Celda (Llíria), Jorge Vidal (Sagunt), Jordi Mayor (Sueca) i Roger Cerdà (Xàtiva).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià