El bo per a la cistella de la compra arribarà amb 90€ a mig milió de valencians amb rendes inferiors a 21.000 euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, participa en la presentació del bo d'ajuda per a la cistella de la compra, que ajudar mig milió de valencians
ROBER SOLSONA
Publicado: martes, 28 marzo 2023 14:45

   Funcionar amb una targeta prepagament activa durant quatre mesos que es canviar als establiments de lliure elecció de l'usuari

   VALNCIA, 28 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el bo per a la cistella de la compra per a ajudar famílies valencianes vulnerables, una iniciativa per a la qual el govern autonmic destinar 48 milions d'euros.

   Es tracta d'una targeta prepagament amb 90 euros, que estar activa durant quatre mesos, i a la qual es calcula que podran accedir mig milió de valencians, residents a l'autonomia i amb rendes familiars inferiors a 21.000 euros, que podran canviar als establiments de la seua elecció en productes d'alimentació.

   Així ho ha explicat en un acte celebrat al Palau de la Generalitat on ha estat acompanyat, entre uns altres, pel president de la patronal valenciana, Salvador Navarro, qui ha detallat que les grans superfícies i els comeros agrupats en Confecomer han previst facilitar vals de compra i proporcionar aliments --per un import global d'un milió d'euros--, l'entrega dels quals gestionaran ONG. A l'acte han assistit també els secretaris generals d'UGT PV i CCOO, representants dels distribudors i del xicotet comer.

   Segons han detallat fonts de la Conselleria d'Hisenda, hi ha un lloc web informatiu sobre la iniciativa https://bonocesta.gva.es/. A partir d'ara, des del 15/18 d'abril es podr presentar la sollicitud, l'Agncia Tributria Valenciana comprovar que es reuneixen els requisits; es comunicar quan poden arreplegar-la --els punts de distribució estan per determinar, per seran per tota la Comunitat Valenciana-- i no caldr activar-la perqu és d'ús directe.

   La directora general de Coordinació del Dileg Social, Zulima Pérez, ha explicat que es tracta d'una actuació per a ajudar les famílies per l'increment dels preus dels productes bsics del dia a dia com a conseqüncia de la guerra a Ucrana, que ha suposat un increment dels costos energtics que s'ha traslladat a la cistella de la compra, incls el preu dels aliments bsics, sense que eixe augment haja anat acompanyat d'una pujada equivalent en els salaris.

   El president de la CEV ha agrat al xicotet comer i les grans distribudores l'"esfor" de mesos de treball per a aportar a aquesta iniciativa i als equips tcnics de la patronal, de l'Associació Nacional de Grans Empreses de la Distribució (Anged); Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana (Asucova) i xicotet comer representat en Confercomer.

   Navarro ha detallat que en els últims mesos han buscat la fórmula de collaborar i grans superfícies, supermercats i xicotet comer han decidit facilitar eixos vals per valor d'un milió d'euros, el repartiment dels quals gestionaran ONG i associacions sense nim de lucre "per a assegurar que arriben a les persones que més ho necessiten".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià