Bocairent, entre els deu pobles finalistes a Capital del Turisme Rural 2023

Archivo - Arxiu - Imatge de Bocairent
GVA TURISME - Archivo
Publicado: jueves, 23 marzo 2023 11:44

   MADRID/VALÈNCIA, 23 Mar. (EUROPA PRESS) -

   EscapadaRural ha anunciat el nom dels deu municipis finalistes de la VII edició de la Capital del Turisme Rural, premi que distingeix a la millor destinació rural de l'any a Espanya i que té com a objectiu donar visibilitat als municipis que aposten pel desenvolupament del turisme rural.

   En concret, Bocairent (València), Campo Lameiro (Pontevedra), Candeleda (Àvila), Cardona (Barcelona), Colmenar de Oreja (Madrid), Elche de la Serra (Albacete), Nalda (La Rioja), Ricote (Múrcia), Segura de León (Badajoz) i Zerain (Guipúscoa) són els deu municipis que formen la llista de finalistes.

   El guanyador de la VII edició serà triat per votació popular i el seu nom es donarà a conéixer el pròxim 27 d'abril. Des de hui i fins al 24 d'abril, els viatgers ja poden votar a la seua destinació favorita a través de la web d'EscapadaRural.

   Després de sis anys de certamen, la plataforma ha posat de manifest que la iniciativa està complint amb el seu objectiu d'ajudar a molts municipis a incrementar la seua visibilitat i posicionar-se com "una destinació rural de rellevància contribuint així al desenvolupament local".

   El nomenament oficial dels deu finalistes es farà demà en el marc del saló de turisme B-Travel, en un acte al que assistiran alcaldes, regidors i altres representants dels municipis. Cadascun de les destinacions rebrà un guardó de finalista entregat per la directora general d'EscapadaRural, Montse Gil.

CAZORLA, ACTUAL GUANYADOR

   Actualment, el municipi de Jaén de Cazorla ostenta el títol de Capital del Turisme Rural després de proclamar-se guanyador el passat any en obtindre el 20,9% dels vots rebuts.

   El seu nom se suma al dels guardonats en anys anteriors: Olvera (Cadis), Potes (Cantàbria), Santillana del Mar (Cantàbria); Aínsa-Sobrarbe (Osca) i Sigüenza (Guadalajara).

   A més, després de sis edicions, la Capital de Turisme Rural ja ha donat visibilitat a 60 pobles amb encant que formen part d'una xarxa de finalistes que "els posiciona com les destinacions favorites dels espanyols".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià