Brussel·les anuncia al març una conferència de donants per a Turquia i Síria

Runes d'edificis destruïts a Turquia després dels devastadors terratrèmols del 6 de febrer
Anne Pollmann/dpa
Publicado: miércoles, 8 febrero 2023 18:07

   BRUSSEL·LES, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest dimecres una conferència de donants per a Turquia i Síria per a principis de març, una iniciativa amb la qual la comunitat internacional comprometrà fons per a ajudar Turquia i Síria després del fort sisme d'aquest dilluns que ha deixat milers de morts en tots dos països.

   "Estem en una carrera contrarellotge per a salvar vides. Prompte donarem ajuda d'emergència junts. Turquia i Síria compta amb la Unió Europea", ha assenyalat la cap de l'Executiu europeu en un missatge en Twitter en el qual ha anunciat l'organització de la iniciativa al costat de Suècia, país que exerceix la presidència semestral de la UE.

   Sense confirmar la data exacta en la qual es produirà la iniciativa, Von der Leyen ha subratllat que la conferència de donants serà a primers de març a Brussel·les. "Mobilitzem fons a nivell mundial per a les comunitats afectades", ha instat.

   Aquest anunci arriba en ple esforç dels Vint-i-set per desplegar equips de cerca i rescat per a salvar supervivents que es troben sepultats sota les runes. La Comissió Europea ha anunciat una partida inicial de 6,5 milions d'euros en assistència d'emergència per a Turquia i Síria per a impulsar la resposta enfront del desastre registrat aquest dilluns.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià