Cabanyal.- Sinde garantix que el Govern demanarà "mesures cautelars" per a frenar l'enderroc de "patrimoni històric"

Actualizado: martes, 6 abril 2010 18:48

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA, 6 Abr. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha assegurat hui que el Govern espanyol demanarà als jutjats que prenguen "mesures cautelars" per a evitar la demolició de "béns culturals" al barri valencià del Cabanyal que són "patrimoni històric".

"Hi ha ordres ministerials i dictàmens dels jutges que cal complir", ha sentenciat la ministra al terme de la reunió que ha mantingut a la capital amb el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, amb el qual va abordar diversos assumptes d'interés cultural per a la comunitat.

En este sentit, la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana ha cursat instruccions a l'Advocacia de l'Estat perquè "amb caràcter immediat i com a mesura cautelaríssima", se sol·licite del jutjat "la suspensió de tot tipus d'enderrocs" al Cabanyal "d'acord amb l'ordre vigent del Ministeri de Cultura que així ho disposa i que establix l'obligació de l'Ajuntament de València i de la Generalitat d'executar esta ordre".

Peralta ha fet estes declaracions davant de les informacions que diverses grues i excavadores hui abatut a primera hora de hui el primer immoble al Cabanyal després d'entrar en esta jornada en vigor la Llei de Mesures de Protecció i Rehabilitació del Conjunt Històric de la ciutat de València, aprovada a les Corts el passat 24 de març, que declara expressament que el Pla Especial de Protecció i Reforma (PEPRI) del barri no perjudica, danya o deteriora la protecció del conjunt històric.

Peralta ha precisat que davant de l'"evident actuació" de l'Ajuntament de València "en contra de l'esmentada ordre és de manera que des de la Delegació del Govern s'adopta la decisió de recórrer als tribunals, perquè és així com s'actua en un Estat de Dret".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià