Una cadena humana al voltant del Lluís Vives demana la neteja dels expedients policials dels detinguts

Actualizado 24/2/2012 18:16:58 CET
Cadena Humana Alrededor Del Lluís Vives
Foto: EUROPA PRESS

VALÈNCIA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Centenars d'estudiants, pares, mares i professors s'han abraçat aquest divendres en una cadena humana al voltant de l'IES Lluís Vives de Valencia per a protestar contra les retallades, els impagats del Consell i la "violència policial exagerada" dels últims dies, així com per a reclamar la "depuració de responsabilitats" i la "neteja dels expedients policials" dels detinguts en les protestes estudiantils dels últims dies.

   Abillats amb xiulets, alguns llibres, globus en forma de cor i cartells en els quals es podia llegir 'Volem qualitat, sense retalls', 'Farts de la seua indiferència' o 'Menys corrupció, més educació', els concentrats, que han estat en tot moment a la vorera sense tallar el trànsit, han corejat i han donat palmes al són de lemes com 'Delegada dimissió', 'Volem el Vives lliure i més educació', ''Som del Lluís Vives i estem orgullosos' o 'Volem educació de qualitat, no brutalitat'.

   Durant la protesta, que s'ha iniciat a les 14.45 hores durant al voltant de mitja hora, després de finalitzar l'horari lectiu, l'Assemblea global de pares, mares, professorat i alumnat del centre ha volgut fer públic un comunicat "davant de la reiterada manipulació per part d'alguns mitjans de comunicació" i ha volgut demostrar que són tots "una pinya, tots a una, com Fuenteovejuna" --en al·lusió a l'obra teatral de Lope de Vega--.

   Així, han recordat que fins a dimecres passat 15 de febrer, les reivindicacions dels alumnes del Lluís Vives eren "exactament les mateixes que fa tot el sector educatiu de la Comunitat Valenciana, motivades pels impagaments, els retards i les retallades de la Generalitat".

   Per esta raó, el 13 i el 14 de febrer, també a les 14.45 hores, en acabar les classes, un grup d'uns 40 alumnes van tallar el tràfic del carrer Xàtiva durant cinc minuts. El dia 15 de febrer, quan es disposava a fer la mateixa protesta, "els esperaven vehicles de la Policia Nacional que van actuar contra ells de manera violenta i es van portar un dels alumnes detinguts i emmanillat, menor", ha remarcat José Manuel, en declaracions als mitjans, en nom de l'esmentada Assemblea.

   Davant d'estos fets, "exigim depuració de responsabilitats, neteja dels expedients policials i que es respecte el dret de la comunitat educativa del Lluís Vives a continuar amb la seua tasca en un clima de pau i de respecte dels valors democràtics. Que es respecte el nostre dret a seguir d'una manera pacífica amb les nostres reivindicacions", ha subratllat.

   En este sentit, ha criticat la "violència policial exagerada" davant de les protestes estudiantils i ha lamentat que "fins ara no hi ha hagut massa resposta, en esta comunitat hi ha poques dimissions", ha apuntat.

colaboracio