Camarero garanteix que la lluita contra la violència de gènere és una "línia roja" per al Consell: "No es toca"

La vicepresidenta Susana Camarero
José Cuéllar - CORTS
Publicado: martes, 14 mayo 2024 18:19

   Demana a les associacions de dones que treballen "buscant el consens" i que no generen "dubtes i confusions" amb "relats falsos"

   VALÈNCIA, 14 May. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha defensat davant de representants d'una trentena d'associacions de dones amb les quals s'ha reunit aquest dimarts els "avanços" del Consell en matèria de política d'igualtat i ha garantit que existeix "una línia roja" per al Govern valencià que és que la violència contra la dona "no es toca".

   Camarero ha traslladat un missatge de "tranquil·litat" a les víctimes de violència sobre la dona i a les associacions que treballen amb elles, perquè segons ha assenyalat, constitueixen "una prioritat absoluta" per al Govern valencià, segons arreplega la Generalitat en un comunicat.

   La vicepresidenta ha subratllat que la violència contra les dones és "un tema d'Estat", per la qual cosa ha sol·licitat a les associacions que es treballe "buscant el consens i amb missatges de certitud i seguretat clars a les víctimes" i els ha aclarit que les ajudes seran destinades "únicament" a les dones víctimes d'aquesta violència, per la qual cosa ha demanat "serietat" i que "no es generen dubtes i confusions" a les víctimes amb "relats falsos".

   "Com ja s'ha dit en nombroses ocasions, lluitar contra aquest tipus de violència és prioritari", ha recalcat Camarero, que ha posat com a exemple d'això la decisió d'haver situat aquesta competència en una conselleria amb rang de Vicepresidència i ha reiterat que existeix "una línia roja" per al Consell i és que la violència contra la dona "no es toca".

   Camarero, que s'ha reunit amb les entitats de defensa dels drets de les dones "tan sol 24 hores després d'haver rebut la seua petició", destaca la Generalitat, ha defensat que el compromís de l'Executiu valencià "es demostra amb fets", com haver creat un Comissionat específic contra la violència sobre la dona.

   "Però no només això, sinó que en els pressupostos s'ha vist reflectida aquest prioritat atès que s'ha incrementat un 40 per cent el pressupost de les polítiques destinades a la lluita contra aquest tipus de violència", ha assegurat. Així mateix, ha incidit que el seu departament treballa "incansablement" per a dotar de tots els recursos a les víctimes, "a totes les víctimes dones que es veuen sotmeses a qualsevol tipus de violència".

   Camarero també ha indicat que es destinen cinc milions d'euros a la lluita contra les agressions sexuals i que la Conselleria "va a obrir un centre de crisi contra aquesta violència en cada província de la nostra Comunitat", donat "el fort increment en aquest tipus de delictes".

   A més, ha incidit que es treballa "diàriament" amb els centres receptors de les víctimes: "Parlem amb elles, cobrim les seues necessitats i intentem millorar la seua vida dia a dia, proporcionant un tractament integral, des de la seua recepció en centres d'emergència, fins a la seua eixida del cicle de la violència, acompanyant-les en tot el camí, sense soltar-les de la mà i procurant fins a la seua inserció soci laboral".

   Igualment, ha ressaltat que, en el marc del Pacte d'Estat, el Consell destina més de 12 milions d'euros per a ajudar a les víctimes, a més de para campanyes de conscienciació i prevenció contra la violència sobre la dona, a més de proporcionar formació especialitzada a tots els agents que intervenen en l'atenció a les víctimes, ja que es pretén "una actuació coordinada i especialitzada per a millorar l'atenció a les víctimes".

   Finalment, ha destacat el treball que es realitza en punts violeta itinerants perquè la lluita contra aquest tipus de violència arribe a "tots els racons" de la Comunitat Valenciana.

   A la reunió han assistit, entre altres, representants de les entitats Alanna, Dones Progressistes, Coordinadora Feminista València, Clàssiques i Modernes, Espai Figa, STEPV, Per tu Dona, Dones de Picanya, Coeducació i Separades i Divorciades.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià