Camarero promet agilitzar la tramitació dels plans d'igualtat per a empreses

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero es reuneix amb representants d'UGT
GVA
Publicado: lunes, 25 septiembre 2023 18:41

   VALÈNCIA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero, ha assegurat que se'n va a "agilitzar" la tramitació dels plans d'igualtat per a les empreses, així com la revisió dels requisits que exigeix el visat necessari per al seu desenvolupament, de manera que siguen accessibles i "desapareguen les dificultats que en aquests moments existeixen i que suposen un rebuig", sense minvar el seu grau d'execució i seguiment.

   Així ho ha traslladat aquest dilluns en una reunió amb representants d'UGT-PV per a reforçar el diàleg social i tractar de manera transversal qüestions relacionades amb la igualtat, la conciliació i l'eliminació de la bretxa de gènere. En la trobada han tractat els plans d'igualtat per a empreses, que el seu objectiu és la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes i eliminar la discriminació per raó de sexe, informa la Generalitat.

   Camarero ha garantit el seu compromís de "coordinar" amb totes la parts implicades les condicions exigibles per al visat, "escoltant propostes que es puguen valorar i implementar".

   Un altre dels temes que han analitzat és la col·laboració amb UGT per a engegar mesures de conciliació i treballar sobre la bretxa salarial "a través de la feminització de moltes de les carreres més remunerades i ocupades tradicionalment per homes". S'estan realitzant campanyes en aquesta línia, "buscant dones que puguen ser referència per a unes altres i trencar els estereotips de gènere".

   També s'ha tractat el "compromís prioritari" del nou Consell contra la violència de gènere i, de nou, Cambrer ha insistit en la importància que la família i l'entorn de la víctima "denuncie perquè des de l'administració puguem ajudar-los".

   Tant la Generalitat com UGT coincideixen en la importància de llançar campanyes de conscienciació a fi que puga calar el missatge de la necessitat de la denúncia per a engegar tots els mecanismes per a ajudar les dones víctimes de violència de gènere.

   A més, Camarero ha incidit en la importància de les campanyes dissenyades específicament per a la gent més jove, a causa del repunt de violència que s'està detectant entre aquest sector de la població. Unes campanyes en les quals s'està treballant en coordinació amb la Conselleria d'Educació i amb les universitats.

   A la reunió han assistit la secretària de Formació, Ocupació i Igualtat de Gènere d'UGT-PV, Pilar Mora, i de Dona, Anabel Civera. Per part del Consell, la secretària autonòmica d'Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá; el comissionat per a la lluita contra la violència sobre la dona, Felipe del Baño, i la directora general d'Igualtat i de l'Institut de les Dones, Davinia Bono.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià